Kılıçdaroğlu: "1,5 milyon mülteciyi almak vatana ihanettir"

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, ' 1,5 milyon Suriyeliyi almak vatana ihanettir ' dedi, ardından yaptığı gafı farkedince toparlamaya çalıştı.
Işid Kobani Vatana İhanet Suriyeli Mülteciler Kemal Kılıçdaroğlu 


CNN TÜRK TV'de yayınlanan Ahmet Hakan'ın moderatörlüğünü yaptığı, Tarafsız Bölge programına bu hafta CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu konuk oldu.

Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin 'cihatçılara' ve IŞİD'e yardım ettiğini söyleyerek vatan haini ilan edildiğinden yakındı.

'1,5 MİLYON SURİYELİYİ ALMAK İHANETTİR'

Kılıçdaroğlu asıl ihanetin 1,5 milyon Suriyeli mülteciyi almak olduğunu söyleyince Ahmet Hakan, 'Zor durumda olan insanları içeri almayacak mıyız?' şeklinde tepki gösterdi.

Kılıçdaroğlu yaptığı gafı farkederek sözlerini 'Hayır alacağız, ama onları zor duruma düşüren politikaları üretmek vatana ihanettir' diyerek düzeltti.

Işid Hakkında
IŞİD, aynı zamanda, Dünya'nın en zengin terör grupları arasında sayılmaktadır.Irak Savaşı'nın ilk yıllarında kurulan ve 2004 yılında El Kaide'ye bağlılığını ilan eden grup bir süre sonra Irak El-Kaidesi adını aldı. Grup genelde Sünnî topluluklar olmak üzere Mücahidîn Şûra Konseyi, el-Kaide, Jaysh el-Fatiheen, Jund el-Sahaba, Katbiyan Ansar el-Tevhid vel Sunnah, Jeish el-Taiifa el-Mansoura gibi farklı isyancı gruplardan oluşur ve onların desteğini...
devamı
Kemal Kılıçdaroğlu Hakkında
Kemal Kılıçdaroğlu, 1948 yılında Tunceli'nin Nazımiye İlçesi'nde dünyaya geldi.ilk ve ortaöğrenimini Erciş, Tunceli, Genç, Elazığ gibi Anadolu'nun çeşitli yerlerinde tamamladı.1971 yılında ise Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi'nden (Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi)mezun oldu. Lisans öğrenimini tamamladığı 1971 yılında, girdiği hesap uzman yardımcılığı sınavının ardından Maliye Bakanlığı'nda göreve başladı. Daha s...
devamı
16 Ekim 2014 Perşembe günü yayınlandı