'Kendisine Kandil'den bir mağara kiralasın'

MHP Grup Toplantısında konuşan Devlet Bahçeli,Türkiye ile ilgili demeçler veren Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani'yi eleştirdi.Bahçeli,Talabani'nin Türkiye'yi gündeminden çıkararak önce öldürülen,sakat bırakılan ve tecavüze uğrayan bir milyon Iraklının derdine düşmesi gerektiğini belirtirken 'PKK'yı bu kadar düşünüyorsa kendisine Kandil'den mağara kiralasın'dedi.
Celal Talabani Pkk Mhp Grup Toplantısı Devlet Bahçeli Kandil 


TALABANİ GAZETECİLERE YENİ BİR DEMEÇ VERMELİ

''...Irak Cumhurbaşkanlığı postuna Batı'nın müdahalesiyle oturan Celal Talabani,kendi ülkesinin her meselesini çözmüş gibi Türkiye'ye yol haritası çıkarmaktadır.İmralı canisinin önce hapishane şartlarının iyileştirilmesi,arkasından ev hapsine alınması,sonunda da affedilmesi Talabani'nin buyurdukları arasında yer almıştır.'' diyen MHP lideri '' Bununla yetinmeyen ve aynı zamanda Kürdistan Yurtseverler Birliğinin gedikli başkanı da olan Talabani;gerçek bir ateşkesin sağlanması,PKK'lı militanların Türkiye sınırları dışına çıkmaları,yeni vatandaşlık tanımı ve genel af önerilerini getirmiştir.Meğerse Talabani siyeset ve çözüm allamesiymiş de biz bunun farkına varamamışız ve anlayamamışız. Talabani'nin başka bir derdi ve karın ağrısı varsa derhal PKK izniyle bölgede dolaşan gazetecilerden birisine yeni bir demeç vermeli ve hezeyanlarına devam etmelidir.'' diye konuştu.

KANDİL'DEN MAĞARA KİRALASIN

Talabani'nin Türkiye'yi gündeminden çıkararak önce öldürülen,sakat bırakılan,tecavüze uğrayan bir milyon Iraklının derdine düşmesi gerektiğini kaydeden Bahçeli,'Talabani PKK'yı bu kadar düşünüyor,bu kada yakın markaj ve ilgi sahasında tutuyorsa temennimiz kendisine;Kandilden bir mağara kiralayarak kalan yıllarını burada geçirmesidir.' ifadelerini kullandı.



Devlet Bahçeli Hakkında
1948 yılında Osmaniye'de doğdu. Yörede Fettahoğulları olarak bilinen geniş bir Türkmen ailesine mensuptur. İlköğrenimini Osmaniye'de, orta öğrenimini İstanbul'da tamamlayan Devlet Bahçeli, üniversite öğrenimini Ankara İktisadi ve Ticari Bilimler Akademisinde yapmıştır. Başlangıcından itibaren Ülkücü Hareket'in her kademesinde görevler üstlenerek Büyük Ülkü Davası'na hizmet etti. Devlet Bahçeli, 1967 yılında Ankara İktisadi ve Ticari ilimler Ak...
devamı
20 Kasım 2012 Salı günü yayınlandı