İnönü'nün Torunundan Başbakan'a Cevap

CHP Ankara Milletvekili ve İsmet İnönü'nün torunu Gülsün Bilgehan, Başbakan Erdoğan'ın İsmet İnönü'nün dini kitapları yasakladığı yönündeki açıklamalarının doğru olmadığını belirterek, ' Evet kitaplar toplattırılmıştı; Çünkü, her iki kitaba da, aslıyla uygun olmayan, İslamiyete aykırı, Müslümanlık karşıtı bölümler eklenmişti. Bu yanlış bilgiler içeren kitaplar toplatılarak doğruları basılıp, halkın hizmetine sunulmuştu ' dedi. Emekli Müftü ve CHP Milletvekili İhsan Özkes de, söz konusu kitaplarda İslamiyete aykırı ifadeleri okudu.
Mevlana Celaleddin Rumi Bakanlar Kurulu İhsan Özkes Recep Tayyip Erdoğan Ayşe Gülsün Bilgehan 

Bilgehan, İstanbul Milletvekili ve emekli müftü İhsan Özkes ile Meclis'te bir basın toplantısı düzenledi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın iktidarının üçüncü döneminde sık sık CHP tarihini ve Cumhuriyetin ilk yıllarını eleştirdiğini belirterek, ' Siyasette eşletiri doğaldır, ancak doğru olmak şartıyla ' dedi.

Başbakan Erdoğan'ın 1 Şubat 2012 tarihinde partisinin il başkanları toplantısında '25 Kasım 1944'te İsmet İnönü'nün de imzasıyla Bakanlar Kurulu kararıyla İstanbul Maarif Kütüphanesi tarafından yayınlanan 'Tam Mevlidi Şerif ve Burdurlu Abidin Kara aslan'ın İzmir Kültür Basımevinde bastırılarak yayınlanan '54 Farzlı Büyük ve Tam Namaz hocası' adli kitapların toplattırıldığını söylediğini hatırlattı. Bilgehan, konuyu bir hafiye gibi araştırdığını belirterek, şunları kaydetti:

' Evet kitaplar toplattırılmıştı. Çünkü, har iki kitaba da, aslıyla uygun olmayan, islamiyete aykırı, Müslümanlık karşıtı bölümler eklenmişti. Mevlit de Namaz kitabı da gerçeklere aykırıydı ve bu yanlış bilgiler içeren kitaplar toplatılarak doğruları basılıp, halkın hizmetine sunulmuştu. Hayatta olmayan, kendilerini savunamayacak insanları haksızca suçlamak bir Başbakana yakışır mı? İftira atmak Müslümanlıkta günah, siyasette ayıp değil mi? ' diye konuştu.

Bilgehan, 2009 yerel seçimlerinde AK Parti'nin kendisine Çankaya Belediye Başkanlığı teklif ettiğine yönelik haberlerin sorulması üzerine ise, şunları kaydetti:
' Ben bu konuda bir şey söylemek istemiyorum. Ama şunu söyleyebilirim: gerçekten AKP iktidarının ilk döneminde muhalefet ile iktidar arasında çok daha uygar ilişkiler vardı ve sağduyulu insanların muhalefette olsun, iktidarda olsun, yapıcı katkılarının o ülkenin çıkarları için önemli olduğunu düşünüyorum. Ben CHP milletvekiliyim, o zaman da CHP milletvekiliydim. Ben bir sosyal demokrat görüşlü siyasetçiyim. Benim görüşlerim hiç değişmedi. '

' BIYIKSIZ AKP'LİLERNİ İMANINI KURTARMIŞTIR '

CHP İstanbul Milletvekili ve emekli müftü ihsan Özkes ise, söz konusu kitapların fotokopilerini gösterdi. Başbakan Erdoğan'ın her iki kitabın da İnönü tarafından yasaklandığını belirterek veryansın ettiğini belirten Özkes, her iki kitaba eklenen din dışı bilgileri okudu. 'Namaz Hocası' kitabında erkeklerin bıyık bırakmasının imansız gitmenin şartlarından biri olarak sıralandığını belirten Özkes, Mevlidi Şerif'de de mütenasip olmayan dizeler yer aldığını söyledi. Özkes, şöyle devam etti:

' Sayın Başbakan bu kitapları görüp inceleyerek mi böyle konuştunuz? Yoksa Başbakana tavsiyem şudur: kılavuzunuz kimse onu değiştiriniz. Sayın Başbakan Merhum İnönü'yle adeta savaş ediyor. Mevlana der ki; 'Ölülerle savaşarak kahraman olunmaz'.

Sayın Başbakan 'Siz Müslüman olmayı da önce Allah'a sonra CHP'ye borçlusunuz' sözüme çok kızmış. Şimdi soruyorum; rahmetli İnönü bıyıksızları imansız sayan bu kitabı yasaklayarak, bıyıksız AKP'lilerin imanını kurtarmamış mıdır? '

KABE'NİN REVAKLARININ YIKILMASI

Özkes ayrıca, Suudi Arabistan'da Kabe - i Muazzama'da Osmanlı'nın yaptığı revakların yıkılmakta olduğunu belirterek, ' Daha önce de revakların yıkılması gündeme geldiğinde zamanın dirayetli Türkiye Cumhuriyeti yöneticileri tarafından engellenmişti. Maalesef bugünün İmam Hatip mezunu liderleri bu yıkımı engelleyemedikleri gibi revakların enkazına talip oluyorlar. Araplar da buna herhalde 'Tayyip Tayyip' diyorlardır. Sayın Başbakan, Suudi Arabistan'ın ecdad yadigarı revakları yıkmasına olan suskunluğunuzun sebepleri nelerdir? ' diye konuştu.
Recep Tayyip Erdoğan Hakkında
Üniversiteyi Marmara Üniversitesi İktisadî ve Ticarî Bilimler Fakültesi'nde okuyan Erdoğan, bu okuldan 1981 yılında mezun oldu. Gençlik yıllarından itibaren sosyal hayat ve siyasetle içice bir yaşamı tercih eden Erdoğan, disiplinli ekip çalışmasının ve takım ruhunun önemini kendisine çok genç yaşlarda öğreten futbolla 1969-1982 yılları arasında amatör olarak ilgilendi. Aynı zamanda bu yıllar, genç bir idealist olarak memleket meseleleri ve toplu...
devamı
7 Nisan 2012 Cumartesi günü yayınlandı