HDP'li Hasip Kaplan: Meclis'in tokmağı kanlı

TBMM Genel Kurulu'nda İç Güvenlik Paketi'nin görüşmeleri öncesinde kavga çıktı. HDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, Meclis'teki tokmaklı kavgayı anlattı.
Hasip Kaplan Hdp Milletvekili 


Habertürk ekranlarında canlı yayın konuğu olan Kaplan, “Meclis'te iktidar yasalarını çıkarmak ister, muhalefet de iç tüzükten gelen haklarını kullanarak engellemek ister. Bu çok doğal bir durumdur.” dedi. AK Parti'nin görüşmeleri özellikle AK Partili meclis başkan vekillerinin olduğu zaman getirdiğini iddia eden HDP'li vekil, TBMM Başkanvekili'nin Ayşe Nur Bahçekapılı olduğunu hatırlatarak Bahçekapılı'nın muhalefetin milletvekillerine söz vermeyerek gerilim yarattığını söyledi.

'MECLİS'İN TOKMAĞI KANLI'
AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş'ın Pervin Buldan ve Sebahat Tuncel'e saldırıda bulunduğunu öne süren Haplan, “Kadın başkan vekili, kadına şiddeti Meclis kürsüsünden görmezden geldi. Bu bir vahşet ortamı. Güvenlik paketi gerekçesiyle Meclis'te terör estirildi. Meclis'te güvenlik paketi yoktu, terör paketi vardı.” şeklinde konuştu. Meclis'in tokmağına kan bulaştığını söyleyen Kaplan, “Başkanvekiline'o kanlı tokmağı kaldır' dedim. Suç delili, üzerinde parmak izi var, kan izi var, onu savcılığa teslim edin...” ifadelerini kullandı.

'DAVAR GİBİ SALDIRI OLUYOR'

Sözlerinin devamında 'Davar gibi saldırı oluyor. Bunun cezası yok mu? Meclis'te terör estirilir mi? Biz buna izin vermeyiz” diye ekledi.
18 Şubat 2015 Çarşamba günü yayınlandı