Gürsel Tekin, Gülseren Onanç'ın İstifasını yorumladı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülseren Onanç ' ın istifasının gerekçesini bilmediğini belirten CHP ' li Gürsel Tekin, “Bunlar son derece doğaldır, normal. Bu çok abartılacak bir şey değildir” dedi.
İstifa Gürsel Tekin Chp Gülseren Onanç Kemal Kılıçdaroğlu 


CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Beyoğlu ' nda İstanbul Hamamcılar Odası ' nın toplantısında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. CHP ' li Gülseren Onanç ' ın istifasıyla ilgili konuşan Tekin, “Türkiye ' de her siyasi partide perde arkasında çok şeyler aranabilir. Ama perdesiz ev olan bir parti var o da CHP ' dir. CHP ' nin arkasında bir perde aramak doğrusu mantıklı değildir. Siyasi partilerin kurumsal kimliğini partinin genel başkanı ve parti yöneticileri temsil eder. O açıdan Sayın Genel Başkan Yardımcımız hangi gerekçeyle istifa etti, doğrusu kendisiyle görüşme imkanım olmadı. Görüştükten sonra söyleyebilirim. Bunlar son derece doğaldır, normal. Bu çok abartılacak bir şey değildir” dedi.

Tekin, Onanç ' ın istifasıyla ilgili ortaya atılan iddiaların hatırlatılması üzerine ise, “Eğer barışı savunduğu için bu partide insanlar tecrit edilmiş olsaydı başta Gürsel Tekin ' i tecrit etmeleri gerekiyordu. Gürsel Tekin ' in bir oğlunun isimi Barış, birinin ismi Ulaş ' tır. Bizim vazgeçemeyeceğimiz bir tek şey var barıştır. Bu süreci götüren iki parti, faili meçhul süreci götüren iki siyasi parti ' CHP olmadan olmaz ' diyor. 11 yıldır iktidar olan bir siyasi parti, bugüne kadar CHP ile hangi süreci götürmüştür. Sayın Genel Başkanımızın 4+4+4 görüşme talebini nezaketsizlik olarak kabul eden Sayın Başbakan ' ın ' zaman kaybıdır, ne görüşeceğim ' dediğini hiçbirimiz unutmamalıyız. CHP asla barışa karşıdır” şeklinde konuştu.

Bir basın mensubunun, “İstifayı nasıl yorumluyorsunuz?” sorusuna ise Tekin, “İstifanın tam gerekçesini bilmiyorum. Türkiye ' de siyasi partiler içerisinde kendisiyle, partisiyle, ülkesiyle, ailesiyle barışık bir tek lider var onun da adı Kemal Kılıçdaroğlu. Kemal Kılıçdaroğlu ' nun bugüne kadar gerçekten demokrasi adına, özgürlükler adına parti içerisindeki hoşgörüsünü birçok arkadaşımız ne yazık ki çok farklı değerlendirdi. Bundan sonra Sayın Genel Başkanımızın tavrı daha net olacak bunu herkesin bilmesi gerekir. Hiç kimse burayı başka bir mana arayıp, barışa bağlamaya kalkmasın. Bunu kendimize hakaret sayarız” yanıtını verdi.
Kemal Kılıçdaroğlu Hakkında
Kemal Kılıçdaroğlu, 1948 yılında Tunceli'nin Nazımiye İlçesi'nde dünyaya geldi.ilk ve ortaöğrenimini Erciş, Tunceli, Genç, Elazığ gibi Anadolu'nun çeşitli yerlerinde tamamladı.1971 yılında ise Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi'nden (Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi)mezun oldu. Lisans öğrenimini tamamladığı 1971 yılında, girdiği hesap uzman yardımcılığı sınavının ardından Maliye Bakanlığı'nda göreve başladı. Daha s...
devamı
18 Nisan 2013 Perşembe günü yayınlandı