Gezi, 17-25 Aralık ve IŞİD bağlantısı

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu 17-25 Aralık ve Gezi olaylarının IŞİD ' le bağlantılı olduğunu belirtti.
Ak Parti Ortadoğu Galip Ensarioğlu Erkan Tan Barzani 


Beyaz TV ' de yayınlanan Erkan Tan ' ın modoratörlüğünü yaptığı Erkan Tan ' la Tartışalım programına bu hafta AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu konuk oldu.

Galip Ensarioğlu; Gezi olaylarının, 17-25 Aralık darbe girişimlerinin, ve Irak ' taki IŞİD örgütünün ortaya çıkmasının Türkiye ' nin Ortadoğu ' daki pozisyonuyla ilişkili olduğunu söyledi.

Ensarioğlu Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Lideri Barzani ' ninde Ortadoğu ' nun en güvenilir liderlerinden biri olduğunu da dile getirdi.

TÜRKLER VE KÜRTLER GELECEĞİ BİRLİKTE İNŞA EDECEK

Ensarioğlu, “Çok net söylüyorum Türkiye ' nin yapmış olduğu petrol ve enerji anlaşmaları Türkiye ' yi Ortadoğu ' da en önemli aktör haline getirecek. Kürtler ve Türkler geleceği birlikte inşa edecekler. Bugün dünya petrol rezervinin yüzde 7 ' si sadece Kürt Bölgesindedir. Dünya gaz rezervinin de yüzde 10 ' u Kürt Bölgesindedir. Türkiye egemen güçlerin itirazına rağmen bunlarla ilgili çok ciddi anlaşmalar imzaladı. Türkiye büyük devlet gibi davrandı, ilk defa güçlü bir irade ortaya koydu. Bir taraftan çözüm süreci, bir taraftan kendi içindeki sorunları çözerken, bir taraftan da bölgesinde Irak ' taki Kürtlerle hem siyasal, stratejik hem de ekonomik anlaşmalar imzaladı” diye konuştu.

GEZİ, 17-25 ARALIK VE IŞİD BAĞLANTISI

Ensarioğlu, “17 Aralık ' ta, 25 Aralık ' ta hatta ve hatta Gezi olayları da Türkiye ' nin Ortadoğu ' daki pozisyonuyla ilişkilidir. Türkiye ' nin bu pozisyonunu hazmedemeyenler bize ayar vermeye çalıştılar. Gezi ' de yapamadılar, 17 Aralık ' ta yapamadılar boşa çıktılar. IŞİD ' le hem Barzani ' ye ayar vermeye çalışılmıştır hem Türkiye ' ye ayar vermeye çalışılmıştır, hem de Barzani ' ye ayar vermeye çalışılmıştır. Ama Türkiye artık başkasının yazdığı senaryoyu figüran olarak oynayan bir ülke değil, herkesin bunu bilmesi lazım” ifadelerini kullandı.

BARZANİ ORTADOĞU ' NUN EN GÜVENİLİR LİDERLERİNDEN BİRİDİR

Ensarioğlu, “Ortadoğu ' da en güvenilir liderlerden birisinin Barzani olduğunu herkes iyi bilir. Kıvırmasını bilmez, yalanı yanlışı bilmez. Türkiye ' ninde arkasında durmuştur” diyen Ensarioğlu sözlerini şöyle tamamladı: “Barzani her defasında kendi ülkesiyle ilgili, Irak ' ın bütünlük içinde kalmasını istediğini ancak Irak ' ın bütünlüğü içinde hakları tanınmazsa ve verilmezse bağımsızlık kartını saklı tuttuğunu söylenişti. Irak Anayasasında da buna benzer hakları vardır. Ancak ne Suriye ' de, ne İran ' da ne de Türkiye ' deki Kürtlerin şiddet, silah kullanmaması gerektiğini, artık değişen dünya düzeninde Kürtlerin tanındığını söylemiştir. Kürtlerin haklarını siyaset yoluyla talep etmesi gerektiğini ve siyaset yapmalarını önermiştir”


Erkan Tan Hakkında
Şırnak kökenli olan babası Hikmet Tan, Şebinkarahisar kaymakam vekilliği, Türkoğlu, Tekman, Foça, Erbaa, Çerkezköy, Altındağ, Osmangazi ve Tirebolu ilçelerinde kaymakamlık, Giresun vali yardımcılığı, van ve Adıyaman illerinde de valilik yaptığından çocukluğu ve gençliği buralarda geçmiştir. Bu sebeple ilkokula Kahramanmaraş’ın Türkoğlu ilçesinde başladı, , Erzurum’un Tekman ilçesinde devam etti, İzmir’in Foça ilçesinde ilkokulu bitirdi. Ortaokulu...
devamı
12 Eylül 2014 Cuma günü yayınlandı