Fuat Oktay: “Cumhur ittifakına sakın halel getirmeyin”

cumhurbaşkanı yardımcısı fuat oktayın açıklamaları

( YOZGAT ) YOZGAT
Terörle Mücadele Cumhurbaşkanı Genel Başkan Fuat Oktay 


- Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay memleketi Yozgat’ın Çekerek ilçesinde ‘Cumhur İttifakına’ ilişkin soru karşısında açıklamalarda bulundu. Oktay, “Aman ha cumhur ittifakına halel getirmeyin. Üç kuruşluk farklı hesaplar için sakın ola ki bu ittifaka halel getirmeyin” dedi.
Yozgat’ın Çekerek ilçesinde Seçim İrtibat Bürosu açılışına katılan daha sonra da akşam yemeğinde vatandaşların sorularını cevaplayan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Cumhur ittifakına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Oktay yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Cumhur ittifakını biz terörle mücadeleden bahsettik, beka meselesi dedik. Türkiye’nin geleceği ile ilgili bir ittifak yaptık. Ona da dedik ki pazara kadar değil mezara kadar dedik. Bununla ilgili de her iki genel başkan, Cumhurbaşkanımız ve Sayın Bahçeli bir araya geldiler ve hangi illerde ittifak olacağı belirlendi. Zaten o illere gittiğimizde biz cumhur ittifakı adına da gerekli her türlü çalışmaları yapıyoruz, yaparız. Yozgat’ta ve Çekerek’te cumhur ittifakının ortak adayı yoktur. Çekerek’te AK Parti vardır ve partimizin aday gösterdiği cumhurbaşkanımızın aday gösterdiği Eyüp Çakır vardır. Başka her hangi bir şey yoktur, olamaz. Birisi size bununla ilgili bir şey söylüyorsa doğruyu söylemiyordur. Burada biz cumhur ittifakıyla ilgili şunu söylüyoruz. Aman ha cumhur ittifakına halel getirmeyin. Üç kuruşluk farklı hesaplar için sakın ola ki bu ittifaka halel getirmeyin. Dolayısıyla buradaki MHP’nin adayı olan arkadaşımızadır bu sözüm. Sakın ola halel getirmeyin. Cumhur ittifakı Çekerek’teki bir seçimin çok ötesindeki bir ittifaktır. Çekerek’te cumhurbaşkanımızın sizlere emanet ettiği aday AK Partinin adayıdır. Burada böyle bir ittifak söz konusu değildir. Burada da nasıl davranılacağı ile ilgili AK Parti ve MHP olarak bölgelere bir genelge gönderdik. Ama hepsinin başı dediğim gibi sakın ha sakın oyunlara gelmeyelim. Üç kuruşluk hesapların peşinden aman ha aman koşmayalım. Cumhurbaşkanımızın Çekerek’te başının dimdik alnı açık olmasına halel getirmeyelim”
Fuat Oktay Hakkında
1964 yılında Yozgat'ın Çekerek ilçesinde dünyaya gelen Fuat Oktay, Çukurova Üniversitesi, İşletme Bölümü'nden mezun oldu. Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın yardımcısı Fuat Oktay oldu 1990 yılında, ABD'de otomotiv sektörünün merkezi olan Detroit'teki Wayne State Üniversitesi'nden işletme ve imalat mühendisliği alanlarında yüksek lisans, endüstri mühendisliği alanında ise doktora derecelerini aldı. ABD'de bulunduğu süre içerisinde otomotiv ve biliş...
devamı
21 Şubat 2019 Perşembe günü yayınlandı