Foça'da BBP Teşkilatından Mehteranlı Kongre

Büyük Birlik Partisi (BBP) Foça İlçe Teşkilatı 2. Olağan Kongresi'nde, mevcut başkan Fahrettin Saç başkanlığa yeniden seçildi. Tek listenin çıktığı kongrede, delegelerin tamamının oyunu alan Saç, 2. kez BBP Foça İlçe Başkanı oldu.
Büyük Birlik Partisi Alperen Ocakları Kalafat Mehter Takımı Aydın Koç 


Foça Belediyesi Reha Midilli Kültür Merkezi'nde yapılan kongrede, BBP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Gürhan, İzmir İl Başkanı Ahmet Bereket, İl Başkan Yardımcısı Serpil Kazoluk, İl Yönetim Kurulu üyeleri, komşu ilçelerin ilçe başkanları, partililer ve delegeler hazır bulundu.

Kongreye, Foça Eski Belediye Başkanı Serdar Mersin, MHP Foça Eski İlçe Başkanı Hanefi İspirli, CHP Foça İlçe Başkanı Osman Mert, AKP Foça İlçe Başkanı Kadir Özgirgin, Türk Yerel Hizmet-Sen İzmir Şube Başkanı M.Ali Kalafat, Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu Asbaşkanı Aydın Koç, Alperen Ocakları Vakfı İzmir İl Başkanı Mete Taş ve Foça Genç İş Adamları Derneği Kurucu Başkanı Taner Acar da konuk olarak katıldı.

Davetliler, Turgutlu As Mehter Takımı eşliğinde karşılandı. Mehter Takımı seslendirdiği marşlarla kongreye damgasını vurdu. Konseri coşkuyla izleyen bazı vatandaşlar, cep telefonlarıyla mehter takımının fotoğrafları çekti. Mehteran gösterisi sonrasında partililer, Alperen Ocakları Vakfı İzmir İl Başkanı Mete Taş'ın öncülüğünde 'Alperen Ocakları Yemini' etti.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan kongrede divan başkanlığına BBP İzmir İl Teşkilat Başkanı İsmail Gider seçildi. İlgi ve katılımın yoğun olduğu kongrede faaliyet ve denetim raporları okunarak kabul edildi.

Kongrede konuşan BBP Foça İlçe Başkanı Fahrettin Saç, Foça ilçesini partisinin belediyecilik anlayışıyla tanıştırmayı hedeflediklerini belirterek, şunları söyledi: ' Foça esnafımızın durumu ortada. İlçemizde 25 yıldır ciddi sıkıntılar var. Maalesef ilçemiz bir adım ileriye gitmeyi bırakın bir kenara, tam tersine geri gitmiştir.Bu idari anlayış belki de Foça'yı koruma adına yapılmış olabilir ama neticede ilçe halkımızın özelliklide gençlerimizin geleceğini olumsuz yönde etkilemiştir. Bizde Foça'nın betonlaşmasını, kontrolsüzce büyümesini istemiyoruz. Biz Foça'nın turizmde, balıkçılıkta ve tarımda sürdürebilir ilkesi esas alınarak gelişmesini istiyoruz. Bugün ilçemizin sorunlarını ve burada yapılması gerekenleri sokaktaki küçük çocuklara bile sorsanız size anlatır. İlçemizin sorunları belli olduğu gibi çözüm adresi de bellidir. Çözüm BBP Belediyeciliğidir. Bu noktada belirtmek isterim ki, BBP Foça İlçe Teşkilatı olarak ilçemizde merkez sağ'ı bir çatı altında toplayacağız. Belediye Meclis listemizde değişik görüşlere yer vereceğiz ve belediye başkanlığına da lobilerin değil Foça halkının adayını göstereceğiz. '

Daha sonra söz alan BBP İzmir İl Başkanı Ahmet Bereket ise, ' Birliğe, bütünlüğe, kardeşliğe her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde ay yıldızlı bayrağımızın altında bir ve beraber yaşama iradesini gösteren tüm halkımızı BBP Bayrağı altında Alperenlerin iktidarına inşallah kavuşturacağız ' dedi.

Büyük Birlik Partisi'ni iktidara taşımak için herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini belirten Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Gürhan da; ' Amatör bir ruhla karşılık beklemeden profesyonelce çalışacağız. Her yerde her seçim çevresinde seçime girecek en kaliteli adayları biz göstereceğiz. Fitne fesadı yok edeceğiz.Birlik idealimizi önce biz kendi içimizde göstereceğiz.Bu milletin sevdalıları olarak bu ülkeyi yönetmeye en fazla bizim hakkımız olduğunu düşünüyorum. Bunun içinde her kapıyı çalacağız.Her eli tutacağız.Her yüze tebessüm edeceğiz.Her soruna eğileceğiz. Fikir ve çözüm üreteceğiz. Millet ile paylaşacağız.Gitmediğimiz yer bizim değil diye düşüneceğiz. Millete biz varız diyeceğiz. Çünkü bu saydıklarımı yapabilecek gücümüz, inancımız var ' diye konuştu.

Kongre sonucunda Fahrettin Saç başkanlığındaki BBP Foça ilçe Teşkilatı'nın yeni yönetimi şu isimlerden oluştu: Seçkin Atış, Ahmet Takmaz, Murat Şengül, Şenol Çetinkaya, Barış Takmaz, Kerem Keleş, Efkan Karakuzu, Halil Elibol, Serkan Erdem, Mahmut Kostı ve Naz Belen Kılıç.

22 Nisan 2013 Pazartesi günü yayınlandı