Erdoğan'dan çok sert gönderme

Viyana'da konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eleştiri oklarında muhalefet ve gazeteci Emin Çölaşan vardı.Konuşmasında sert bir gönderme yapan Başbakan 'Eskiden 1 milyona tuvalete giderdik.Zengine milyoner derlerdi,öyle bir hal oldu ki milyoner ancak o rakamla tuvalete giderdi.'' diye konuştu.
Emin Çölaşan Viyana Taksim Meydanı Türk Lirası Recep Tayyip Erdoğan 


Milletin yeniden itibar kazandığını söyleyen Erdoğan ''Şu anda benim vatandaşım hem kendi parası olan Türk Lirasını kullanıyor;ama onurlu bir Türk Lirasını kullanıyor.Bunlar akşam yatıyor,sabah kalkıyor 1'in yanına sıfır koyuyordu.1 rakamının yanında 6 tane sıfır vardı.Eskiden biz tuvalete gittiğimiz zaman 1 Liraya giderdik;ama daha sonra 1 milyona tuvalete gider hale geldik.Milyoner kimdir deseniz,zengine milyoner derlerdi.Öyle bir hal olduk ki maalesef milyoner ancak o rakamla tuvalete giderdi.6 sıfırı atarak o işi de bitirdik.''diye konuştu.

Emin Çölaşan'ın köşesinde yazdığı yazıyı hatırlatan Başbakan ''Çok enteresan.O büyük geçinen köşe yazarlarından bir tanesi köşesinde ne yazmıştı biliyor musunuz?'Taksim Meydanı'nda eşek gibi anırım, bu altı sfır tutmaz' demişti.Tabii bu 6 sıfırı attık,enflasyon patlamadı;ama bunlar sözlerinin eri hiçbir zaman olmadıkları için oraya da çıkıp anıramadı.Şu anda köşesinde o görevi ifa ediyor.''ifadelerini kullandı.


Recep Tayyip Erdoğan Hakkında
Üniversiteyi Marmara Üniversitesi İktisadî ve Ticarî Bilimler Fakültesi'nde okuyan Erdoğan, bu okuldan 1981 yılında mezun oldu. Gençlik yıllarından itibaren sosyal hayat ve siyasetle içice bir yaşamı tercih eden Erdoğan, disiplinli ekip çalışmasının ve takım ruhunun önemini kendisine çok genç yaşlarda öğreten futbolla 1969-1982 yılları arasında amatör olarak ilgilendi. Aynı zamanda bu yıllar, genç bir idealist olarak memleket meseleleri ve toplu...
devamı
27 Şubat 2013 Çarşamba günü yayınlandı