Erdoğan: Bahçeli sen o hükümette bostan korkuluğu muydun?

Başbakan Erdoğan, şu anda yapılan anketlerde AK Parti'nin oy oranının yüzde 52 civarında olduğunu söyledi.
Halkbank İmralı Adası Ak Parti Grup Toplantısı Devlet Bahçeli Recep Tayyip Erdoğan 


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Grup Toplantısı'nda konuşma yaptı.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

Anketlerde AK Parti'nin oyu yüzde 50'nin üzerine çıkarak, yüzde 52 civarında görülüyor.

Terör meselesini çözdüğümüzde, kardeşliğimizi pekiştirdiğimizde, daha büyük hizmetleri gerçekleştirdiğimizde milletimizin teveccühü artacaktır.

İstanbul'un 1453 yılındaki fethinin 600. yıl dönümünü, yani 2053 yılını da AK Parti olarak hedeflerimiz arasına alıyor, o büyük yıl dönümü için şimdiden hazırlıklara başlıyoruz.

Biz bugünün nesline birer Fatih olma şuurunu vermek zorundayız. Yeni Fatih'ler, yeni Alparslan'lar olma özgüvenini gençlere aşılamayız.

2023 için somut hedefleri yakalama mücadelesini kararlılıkla sürdüreceğiz. 2053 ve 2071 yılları için hedeflerimiz var.

'KAPATILAN VAKIFLAR YENİDEN AÇILACAK'
28 Şubat sürecinde vakıflar ciddi zarar gördü, 9 vakıf kapatıldı. Bu mağduriyeti gidermek için kapatılan vakıfların yeniden kurulmasına imkan sağlayacak tasarıyı Meclis'e gönderiyoruz. Tasarıyla taşınmazlar yeni vakıflara iade edilecek.

'YOLSUZLUK HORTUMLARINI KESTİK'
Kapatılmak istenen, kapısına kilit vurulmak istenen Halkbank'a 13 milyar dolar piyasa değeri biçiliyor. Esnafa 7.5 milyar kredi sağladı. Avrupa'nın en hızlı büyüyen bankası oldu. Yolsuzluk kalkınca varacağınız yer burası. Bu iktidar, yolsuzluk hortumlarını kesen iktidar olmuştur.

Halkbank'tan kredi kullanan esnaf sayısı 38 bindi, şu anda 260 bin esnafımız Halkbank'tan kredi kullandı. Esnafa yatırım kedisi kullanma imkanı sağladık. Esnafa faiz oranlarını yüzde 4-5 aralığına gerilettik.

ZİRAAT BANKASI
Ziraat Bankası bırakın çiftçiye yararlı olmayı, devlete 19 milyar liralık fatura ödetiyordu. Ziraat Bankası'nın zararı bitti, kâra geçti. Kamuya 20 milyar lira kaynak aktardı. Ziraat Bankası çiftçiye 19 milyar lira kredi sağladı.

Çiftçiye kullandırılan faiz oranlarını çeşidine göre yüzde 0, yüzde 5 ve yüzde 9 aralığına kadar çektik. Bugünden itibaren Ziraat Bankası'nın çiftçilerimize uyguladığı kredi faiz oranını birer puan daha düşürüyoruz. Yani yüzde 9 olanı yüzde 8'e, yüzde 5 olan kredi yüzde 4'e düşüyor. Yüzde 0 olan kredi faizleri de aynen devam ediyor.

'BAHÇELİ'NİN MASKESİNİ DÜŞÜRMEYE DEVAM EDECEĞİZ'
CHP Genel Başkanı, ' u' dönüşleri nedeniyle milletimiz tarafından çarkçıbaşı olarak sınıflandırdı. Ancak MHP Genel Başkanı, sağ kulvardan CHP Genel Başkanı'nı ciddi ciddi zorluyor. MHP Genel Başkanı'nın maskesini düşürmeye devam edeceğiz.

'BOSTAN KORKULUĞU MUYDUN?'
İmralı'yla yapılan görüşmeler yeni bir iş değil, olağanüstü bir durum değildir. Yapılması, olması gerekir. Bugün nasıl devletin istihbarat örgütü İmralı'yla görüşüyorsa, o gün de devletin kurumları İmralı'yla görüşmüş, sonuç alamamıştır. Eğer MHP Genel Başkanı hükümetin ortağı olduğu dönemde yapılan bu görüşmelerden habersizse o daha da vahimdir.

' Benim haberim yoktu' diyene sorarlar ' Sen o hükümette bostan korkuluğu muydun?' Vitrin süsü müydün, neydin?

'BİRLİKTE EYLEM YAPTIKLARI FOTOĞRAFLAR VAR'
Sayın Bahçeli 1999'da neden kükremedin, neden ihanet var diye ortalığı vermedin. Neden hükümetten çekilmedin? Sana göre bölücülüğe, ihanete niye ortaklık ettin? MHP, CHP ve İşçi Partisi birlikte eylem yapıyor. MHP'liler ile İşçi Partililerin aynı eylemde poz verdikleri fotoğraflar var elimizde.

'YEZİD KADAR ALÇAK'
Kalbinde Ehli Beyt sevgisi olanlar Banyas'taki katliama seyirci kalamaz. Banyas'taki manzara en az Kerbela'daki kadar acıdır. Katiller de en az Yezid kadar alçaktır.

O fotoğrafı görünce adeta çılgına döndüm. Batsın sizin uluslarası siyasetiniz. İsrail'in Şam'a yaptığı saldırı da kabul edilemez. Banyas'taki çocukların feryadı, inşallah Esad'ın sonu olacaktır. Unutmayın sabreden, zafere ulaşır. Suriye inşallah zafere ulaşacaktır.

'ÇEKİLME TARİHİ AÇIKLAMASI YANLIŞ'
Bu arada, Başbakan Erdoğan, toplantının ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu.

PKK'nın çekilme tarihi açıklamasını yanlış bulduğunu dile getiren Erdoğan, “Esas olan silahların bırakılmasıdır” diye konuştu.



Devlet Bahçeli Hakkında
1948 yılında Osmaniye'de doğdu. Yörede Fettahoğulları olarak bilinen geniş bir Türkmen ailesine mensuptur. İlköğrenimini Osmaniye'de, orta öğrenimini İstanbul'da tamamlayan Devlet Bahçeli, üniversite öğrenimini Ankara İktisadi ve Ticari Bilimler Akademisinde yapmıştır. Başlangıcından itibaren Ülkücü Hareket'in her kademesinde görevler üstlenerek Büyük Ülkü Davası'na hizmet etti. Devlet Bahçeli, 1967 yılında Ankara İktisadi ve Ticari ilimler Ak...
devamı
Recep Tayyip Erdoğan Hakkında
Üniversiteyi Marmara Üniversitesi İktisadî ve Ticarî Bilimler Fakültesi'nde okuyan Erdoğan, bu okuldan 1981 yılında mezun oldu. Gençlik yıllarından itibaren sosyal hayat ve siyasetle içice bir yaşamı tercih eden Erdoğan, disiplinli ekip çalışmasının ve takım ruhunun önemini kendisine çok genç yaşlarda öğreten futbolla 1969-1982 yılları arasında amatör olarak ilgilendi. Aynı zamanda bu yıllar, genç bir idealist olarak memleket meseleleri ve toplu...
devamı
7 Mayıs 2013 Salı günü yayınlandı