Emrullah İşler görevini Numan Kurtulmuş'a devretti

62. Hükümet'in açıklanmasıyla birlikte Başbakan Yardımcılığına getirilen Numan Kurtulmuş, Emrullah İşler'den görevi devraldı.
Numan Kurtulmuş Emrullah İşler Hükümet 


Emrullah İşler, görevini Kurtulmuş'a devretmenin kendisi için bir mutluluj olduğunu kaydetti. Görevimi Numan Kurtulmuş'a devretmek benim için öncelikle bir mutluluktur. Ben bu görevi yaparken öncelikle doğru bildiklerimi uyguladım. Ak Parti'de görevler istenmez. takdir edilir görev verilir, takdir edilir görev alınır.

Numan Kurtuluş'da görevini devralırken İşler'e 'kardeşim' şeklinde hitap etti. Ben bugün görevi devraldığım Emrullah İşler kardeşimden görevi devraldığım için mutluluk içindeyim. Bundan sonrada hep beraber olacağız. hiçbirimiz bu makamlarda kalıcı değiliz. Bulunduğumuz yerler makamlar ne olursa olsun dostluklar kalıcıdır.

Türkiye önemli bir eşikten geçiyor. Başta bir anayasal reform ihtiyacı var ve tüm bu karmaşaların bitip yeni bir atılıma ihtiyaç var. Türkiye bu sebepten 62. hükümetten büyük şeyler bekliyor. Çankaya köşkünden ilk defa halef selef şeklinde güzel bir devir teslim töreni yaşandı. Aynı şekilde gün içinde görev teslimi yapan arkadaşlarımızda içtenlikle görevlerini devrettiler ve devraldılar.

29 Ağustos 2014 Cuma günü yayınlandı