Emine Ülker Tarhan'dan bomba açıklamalar

Star Ana Haber spikeri Nazlı Çelik'in sorularını yanıtlayan Emine Ülker Tarhan, yeni partisinin kuruluş amacını ve eski partisi CHP'den neden ayrıldığını anlattı.
Anadolu Partisi Muharrem İnce Süheyl Batum Emine Ülker Tarhan Cumhurbaşkanlığı 


CHP'DEN İSTİFAM KİŞİSELDİR

Yeni kurduğu partiye CHP'den katılım olacak mı yönündeki soruya Tarhan,' Bu konuda net bir fikrim yok. CHP'den istifam kişisel bir karardır. Kendi kararlarıdır müdahale edemem. Türkiye'nin her kesiminden yoğun ilgi ile karşılaştım' dedi.

MUHARREM İNCE VE SÜHEYL BATUM İLE GÖRÜŞTÜ MÜ?

CHP'nin kesin ihraç istemiyle disiplin kuruluna sevk edilen Süyehl Batum ve kurultayda genel başkan adayı olan Muharrem İnce ile herhengi bir görüşme yaptınız mı sorsusuna ise Tarhan,'Hiç kimseyle görüşmedim. Başka bir konuya odaklaşmış durumdayım. Çok sayıda değerli arkdaşımız var CHP'de. Son derece değerli insanlar var. Takdir kendilerinindir.' diye cevap verdi.

YENİ PARTİNİN SİYASİ GÖRÜŞÜ NE OLACAK?

Anavatan Partisi kökenli Yunus Yunusoğlu'nun ardından daha başka isimlerin de Emine Ülker Tarhan'ın yanında yer alacağı yönündeki iddialar ile ilgili Tarhan,' Anadolu Partisi Anadolu'yu temsil etmektedir. Tarihsel bir anlamı vardır. Çok farklı kültürlerin kaynaştığı bir yerdir. Her kesimden isimden insanın burada olmasından mutluluk duyarım' dedi.

BARDAĞI TAŞIRAN SON DAMLA NE OLDU?

Cumhurbaşkanlığı seçimi ve kurultayda Kemal Kılıçdaroğlu'nun yaptığı sert açıklamaların ardından yaşadığı sıkıntıları dile getiren Emine Ülker Tarhan, CHP'den istifa etme nedenini ise şöyle açıkladı:

'Özellikle 30 Mart yerel seçimlerinde ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde hatalar yapıldı. Kurultay talebin oldu ama daha sonra olay koltuk yarışına dönüştü. CHP'nin iç sorunlarını konuşmak istemiyorum. Kurultay bir öfke hezeyanına dönüştü. Masaya vurulan yumrukların ardından bir çözüm üretilemeyeceğini anladım. Dün dünde kaldı'

Emine Ülker Tarhan sözlerine şöyle devam etti:

BANA TELEFON AÇIP AĞLAYANLAR OLDU

Bu ülkenin kadınları gençleri ülke değerlerinin yıprandığı dönemde neler yapılacağını gördüler. Telefon edip ağlayarak ne yapmamız gereken insanlar oldu. O kararımdan ötürü çocuğuna Emine Ülke ismini koymak isteyenler oldu. Türkiye'nin geleceği bir kişinin sözüne kararına bırakamayız. Siyasi sıkışmadan bu ülkeyi kurtarmamız gerekiyor. Ben Ali Usta'nın çocuğuyum. Biz oray bir yer yüzü cenneti olarak görürken yoksul ve sessiz kalan insanlarla cehenneme dönüştürülmüş bir dünyada yaşıyoruz. Bu ülkede iktidar boşluğu var. Yüzde 10 barajı yeterli mi bilmiyorum ama iktidar hedefi olmalı.

ULUSALCI MISINIZ?

Hangimizin bir milli maç kazandıktan sonra gözleri dolmaz ki? Olimpiyatta o kızlarımız ipi göğüslediğinde hangimiz ağlamadı? Evet ben gücümü bu topraklardan alıyorum. Bundan hiç rahatsız olmuyorum. Emeğin yüce bir değer olduğuna inanıyorum, eşitliğe kardeşliğe inanıyorum.









Muharrem İnce Hakkında
Muharrem İnce, 4 Mayıs 1964'te Yalova Elmalık köyünde doğdu. Babasının adı Şerif, annesinin adı Zekiye'dir. Fizik Öğretmeni; Uludağ Üniversitesi Necatibey Eğitim Fakültesi Fizik-Kimya Öğretmenliği Bölümünü bitirdi. Değişik liselerde ve dershanelerde fizik öğretmenliği ve müdürlük yaptı. Yalovaspor Basın Sözcülüğü görevini yürüttü. Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanlığı görevinde bulundu. 22 ve 23. Dönemde Yalova Milletvekili seçildi. 24. Dönemde T...
devamı
14 Kasım 2014 Cuma günü yayınlandı