Deniz Baykal, Cumhurbaşkanlığı Seçiminde Oyunu Kullandı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, Cumhurbaşkanlığı seçiminde oyunu memleketi Antalya ' da kullandı.
Arif Bulut Enis Berberoğlu Olcay Baykal Deniz Baykal Cumhurbaşkanlığı Seçimi 


CHP Eski Genel Başkanı Deniz Baykal, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde oyunu kullanmak üzere öğle saatlerinde İstanbul ' dan memleketi Antalya ' ya geldi. Evinde bir süre dinlenen Baykal, saat 15.30 ' da oyunu kullanmak üzere eşi Olcay Baykal milletvekili Arif Bulut ile birlikte Barbaros Ortaokuluna geldi. Yürüyerek Barbaros Ortaokulu ' na gelen Baykal ve eşi 1019 numaralı sandığın bulunduğu salona geldi. Salona giren Baykal, görevlilere katılım nasıl diye sorduktan sonra, eşi Olcay Baykal ile birlikte oyunu kullandı.

Oyunu kullanan Baykal, ardından gazetecilere açıklamada bulundu.

Seçime son saatlerde katılması ile ilgili olarak Baykal, “Bursa ' da katılmam gereken bir düğün vardı. Ondan sonra buraya geldim. Nikah şahitliğim vardı. Dün gece gittim. Gidiş gelişte rahat olmuyor. Bursa ' dan İstanbul ' a buraya da uçakla geldik. Uçaklarda da aksama oldu. Bir sorun olmadı geldik. Her zamankinden farklı olarak bu kez oyumuzu geç kullandık” dedi.

TÜRKİYE İÇİN HAYIRLI OLSUN

Cumhurbaşkanlığı seçiminin hayırlı olmasını dileyen Baykal, “İlk kez Türkiye vatandaşların oyu ile cumhurbaşkanı seçimini yapıyor. Hayırlı olsun. İyi bir başlangıç olmasını diliyorum. Çok yoğun tartışmaların içinden geçtik. Şimdi bir seçim sonuçlarını görelim. Katılım çok önemli. Katılım vatandaşın bu seçime sahip çıkıp çıkmadığını ili gösterip göstermediğini ortaya koyacak. O bakımdan önemli. Adaylar karşısındaki tavrı önce katılım sonrada kullandığı oydan başlayarak şekillenecek. Çok uzun saatler beklemeye gerek kalmayacak. Hızlı durum netlik kazanacak. Yeni bir dönem yeni bir başlangıç. Türkiye için hayırlı olmasını diliyorum. Dikkatle izleyeceğiz. Görevimizi yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Baykal, halkın cumhurbaşkanı seçimini denemeye başladıklarını ve sonucunu göreceklerini kaydetti.

ENİS BERBEROĞLU DEĞERLENDİRMESİ

Baykal, Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Enis Berberoğlu ' nun görevinden ayrılmasıyla ilgili olarak ise şöyle konuştu: “Her sorunun benimle bağlanması konusundaki geleneksel arayışa bu konuda son verelim. Ne olur. Bu konuda beni karıştırmadan bu olayı değerlendirin. Her konunun bize bağlama çabası olmasa daha doğru olur. Gerçekçi olur. Benim herhangi bir şekilde rolüm yok”.

Salondan dışarı çıkan Baykal ' a Antalyalılarda büyük ilgi gösterdi. Sıraya giren vatandaşlar Baykal ' la hatıra fotoğrafı çektirdiler.
Deniz Baykal Hakkında
Hüseyin Hilmi Bey ile Feride Hanım'ın oğludur. 1952 yılında Antalya Atatürk Ortaokulundan, 1955 yılında Antalya Lisesi'nden mezun oldu. 1959 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdi. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'ne 1960 yılında asistan olarak girdi. 1963'te doktora çalışmalarını tamamladıktan sonra iki yıl Rockefeller Foundation bursu ile ABD'de kaldı ve Columbia Üniversitesi ile Berkeley Üniversitesi'nde çalışmala...
devamı
Cumhurbaşkanlığı Seçimi Hakkında
Cumhurbaşkanı seçimi ile ilgili düzenlemeler anayasanın 102. maddesinde belirtilmiştir. Cumhurbaşkanının görev süresinin dolmasından önceki altmış gün içinde; makamın herhangi bir sebeple boşalması halinde ise boşalmayı takip eden altmış gün içinde tamamlanır. Genel oyla yapılacak seçimde, geçerli oyların salt çoğunluğunu alan aday Cumhurbaşkanı seçilmiş olur. İlk oylamada bu çoğunluk sağlanamazsa, bu oylamayı izleyen ikinci pazar günü ikinci oyl...
devamı
10 Ağustos 2014 Pazar günü yayınlandı