Demirtaş: Silahlı Mücadelenin yüzde 99'u bitti

BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş,Abdullah Öcalan'ın PKK'ya geri çekilme çağrısı sonrasında açıklamalarda bulundu.
Abdullah Öcalan Pkk Selahattin Demirtaş Geri Çekilme Nevruz 


Kürt sorunundan kaynaklı silahlı mücadelenin yüzde 99'luk kısmının bittiğini söyleyen Demirtaş''Şimdi hükümetin üzerine düşen yüzde 1'lik yasal alt yapısını hazırlama kısmı kaldı.Çağrı çok net,çok kararlı bir çağrıydı.Geri dönüşü olmayan bir çağrıydı.Hükümet Parlamento'da üzerine düşeni yaparsa biz de destekleyeceğiz.Bunun yasal bir formülünü bulmamız lazım.Geri çekilme aşamasıyla ilgili komisyon çalışmaları nasıl yürütülebileceği meselesinin çözülmesi lazım.Bu gerçekleştikten sonra yüzde 1'lik kısmı tamamlanır bence ve umut ediyorum ki bir daha da bu meseleden kaynaklı olarak savaşı,şiddeti yaşamayacağımız bir nihai döneme girmiş oluruz.''diye konuştu.

Nevruz'da yaşanan bayrak polemiğine de değinen Demirtaş,Kürt toplumunun, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin bayrağına düşmanlığının olmadığını belirtirken ''Bu ülkenin yurttaşı,vatandaşı,herkesin bayrağıdır;çünkü bayrak devletin bayrağıdır.Etnik kimliğin,milletin bayrağı falan diye bir şey yoktur.Devletler bayrak ile temsil edilirler.''ifadelerin kullandı.







Selahattin Demirtaş Hakkında
Selahattin Demirtaş 1973 yılında Diyarbakır’da doğdu, ilkokul ve liseyi burada bitirdi. Lise sonrasında 9 Eylül Üniversitesi Deniz İşletmeciliği ve Yönetimi Yüksekokulu’nda okumaya hak kazanan Demirtaş, iki yıl okuduğu bu bölümden politik gerekçeler nedeniyle ayrılmak zorunda kaldı. Ardından bir kez daha girdiği üniversite yerleştirme sınavında Ankara Üniversite Hukuk Fakültesi’nde okumaya hak kazandı ve başkente taşındı. Hukuk Fakültesi’nden mez...
devamı
22 Mart 2013 Cuma günü yayınlandı