Demirtaş: PKK Silahlı Faaliyetlerine Son Versin

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, PKK'nın her türlü silahlı faaliyetlerine son vermesini istedi.Partisinin Meclis grubunda konuşan Demirtaş, dün akşam ve bu sabah ölüm haberleriyle, yürek yakan acı haberlerle güne başladıklarını söyledi.
Barış ve Demokrasi Partisi Pkk Selahattin Demirtaş Bdp Grubu 


Hayatını kaybeden askerlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı dileyen Demirtaş, ölümlerin durması için yaptıkları çağrıyı tekrar ettiklerini belirterek, PKK'nın her türlü silahlı faaliyetlerine son vermesini ve hükmetin de operasyonların ise durmasını istedi.

' Bu savaş bitmelidir. ' diyen Demirtaş, ' Bu ölümler durdurulmalı. Gençlerimizin birbirini öldürmesine seyirci kalınmamalıdır. Öfke yerine ortak akılı öne çıkarıp barışı daha fazla savunmak zorundayız. Allah'ını seven artık bu ateşe bir damla su döksün. ' dedi.

Selahattin Demirtaş Hakkında
Selahattin Demirtaş 1973 yılında Diyarbakır’da doğdu, ilkokul ve liseyi burada bitirdi. Lise sonrasında 9 Eylül Üniversitesi Deniz İşletmeciliği ve Yönetimi Yüksekokulu’nda okumaya hak kazanan Demirtaş, iki yıl okuduğu bu bölümden politik gerekçeler nedeniyle ayrılmak zorunda kaldı. Ardından bir kez daha girdiği üniversite yerleştirme sınavında Ankara Üniversite Hukuk Fakültesi’nde okumaya hak kazandı ve başkente taşındı. Hukuk Fakültesi’nden mez...
devamı
19 Haziran 2012 Salı günü yayınlandı