Davutoğlu: Çözüm süreci sonuna kadar korunacak

Başbakan Davutoğlu grup toplantısında, ' Çözüm süreci hiçbir dış etki olmadan oluşmuş, yerli, özgün bir projedir ve sonuna kadar korunacaktır ' dedi.
Başbakan Bitlis Vandalizm Ahmet Davutoğlu 


Başbakan Ahmet Davutoğlu partisinin grup toplantısında konuştu.

İşte Davutoğlu'nun konuşmasından öne çıkanlar:

Her şehrimiz bizim için kutsaldır. Biz şehirlerimizin ruhu üzerinde konuşurken birileri Vandalizm ile Bitlis'i, Siirt'i, Diyarbakır'ı kana bulamakla meşguldüler. Aramızdaki fark budur. Birileri şurası Kürt şehri diye bölmek üzerinde çalışıyorlar. Türkiye'de tüm şehirler milletimize aittir.

Akil İnsanlar Heyeti geçen sene çözüm sürecine vicdanları ile katkıda bulunan kişilerden oluşuyor. Ben kendileri ile buluşmaktan memnuniyet duydum. Her birini dikkatlice dinledim. Eleştiri yapanlar oldu, çözüm önerileri teklif edenler oldu. Çözüm süreci dış etki olmadan milletin kendi dinamikleri içinde milli yerli özgün projedir sonuna kadar korunacaktır. Millidir çükü bu topraklarda Malazgirt'ten bu yana olan milli harmanı barındırır, yerlidir çünkü inisiyatif Sayın Cumhurbaşkanımızdan gelmiştir ve yerli aktörler süreçte değerlendirmiştir. Yeni Türkiye her bir vatandaşının her bir özelliğini kutsal bilir.

Biz hiçbir tehlike karşısında boyun eğmediğimiz gibi çözüm sürecindeki provokasyonlara da boyun eğmeyiz.
Ahmet Davutoğlu Hakkında
Ahmet Davutoğlu, 26 Şubat 1959'da Konya'da doğdu. Babasının adı Mehmet Duran, annesinin adı Memnune'dir. Öğretim Üyesi Prof. Dr.; Boğaziçi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Ekonomi Bölümlerinden mezun oldu. Boğaziçi Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümünde yüksek lisans, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümünde de doktorasını yaptı. Malezya International Islamic University'de çalışmaya başladı. Üniversiten...
devamı
21 Ekim 2014 Salı günü yayınlandı