Davutoğlu: 6 günlük bebeğimi kaybettim

Davutoğlu, ' Malezya'da görevdeyken 6 günlük bir yavrumu kaybettim. O benim içimde hala bir sızıdır. ' dedi.
Akif Beki Mustafa Karaalioğlu Star Gazetesi Hürriyet Gazetesi Ahmet Davutoğlu 


Başbakan Ahmet Davutoğlu 24 TV yayınlanan özel programda Star Gazetesi yazarı Mustafa Karaalioğlu ve Hürriyet Gazetesi yazarı Akif Beki sorularını yanıtladı.

Geçen gün bir acılı babayla çok samimi bir görüşmemiz oldu. Sonra bir haber çıktı, 'acılı babadan başbakana tepki' diye hiç böyle bir diyalog yok O babaya ben teşekkür ediyorum olaydan sonra açıklama yapıp böyle bir konuşma olmadığını söyledi. Böyle bir haberi kim yapar?

6 GÜNLÜK BEBEĞİMİ KAYBETTİM

Bende 6 günlük bir yavrumu kaybettim. Malezya'da görevdeyken böyle bir olay yaşadık. O benim içimde hala bir sızıdır. Acılı anne, babanın sitemi hakkıdır.

'O BABAYA TEŞEKKÜR EDİYORUM'

Başbakan Ahmet Davutoğlu asansör kazası sonrası bir işçi babasıyla arasında geçtiği iddia edilen konuşmanın tamamen yalan olduğunu söylerek bir tepki konuşmasının olmadığı söyledi. Başbakan 'Bu acı olaya rağmen açıklama yapan o babaya teşekkür ediyorum' dedi

Başbakan Ahmet Davutoğlu işçi babasıyla arasında geçen konuşmayı şu şekilde açıkladı:

Bir taraftan da acaba provakötörler ne yapıyor diye kaygılanıyorsunuz. Buradan da kendi yaşadığımız, zikrettiğimiz olayı, basına da bu anlamda bir çağrıda bulunuyoruz. Tepki gösterelim. Tepkimiz işin esasına olsun. Bizi eleştirebilirsiniz, başka partilere oy verebilirsiniz. Ama bizi eleştirmeyi, yani hükümet üzerinden bir kalkışma bir provakasyona yöneltirseniz o vefat eden işçileri de bundan sonraki işçilere de en büyük zararı vermiş olursunuz. Nitekim bir babayı aradım, ismini vermek istemiyorum. Bir çok yönden çok güzel sözler sarf etti, aradığımızdan ötürü. Evladını kaybetmiş bir baba olarak teşekkür etti, hep beraber takip edeceğiz dedi. Yine teşekkür ederek telefonu kapattı. Daha ben telefonu kapattım, bir veya iki saat sonra internete düşen bir haber; Acılı babadan Başbakan'a tepki. Önce konuşmak istememiş, sonra da demiş ki bana, ben sizi mahkemeye vereceğim, bunun sorumlusu hükümettir vs... Basın danışmanımız açıklama yaptı, bu diyalog doğru değildir diye.

Ertesi gün de ben teşekkür ediyorum o babaya, sonra da o baba da açıklama yaptı, böyle bir diyalog geçmedi aramızda dedi. Biz telefona sarıldığımızda o tarz durumlarda o tepkiyi hesap ederek arıyoruz.

Ahmet Davutoğlu Hakkında
Ahmet Davutoğlu, 26 Şubat 1959'da Konya'da doğdu. Babasının adı Mehmet Duran, annesinin adı Memnune'dir. Öğretim Üyesi Prof. Dr.; Boğaziçi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Ekonomi Bölümlerinden mezun oldu. Boğaziçi Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümünde yüksek lisans, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümünde de doktorasını yaptı. Malezya International Islamic University'de çalışmaya başladı. Üniversiten...
devamı
13 Eylül 2014 Cumartesi günü yayınlandı