Cumhurbaşkanı Erdoğan muhtarlara seslendi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda muhtarlara seslendi.
Cumhurbaşkanlığı Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda düzenlenen 9. Muhtarlar Toplantısı'nda hitap etti.

Hükümet kurma sürecine değinen Erdoğan, ' Türkiye'nin önünde hükümet kurma sorunu var ' dedi.

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:

' Kabus gibi yıllar yaşadığıızı unutmayalım. Şimdi yeniden başladılar. Birçok muhtarımızın tehdit edildiğini biliyorum. Tehdit nedeniyle bazı muhtarlarımızın bugünkü toplantıya gelemediğini biliyorum.

13 yıl önce biz göreve gelirken olağanüstü hal vardı, 1 ay içerisinde kaldırdık. Ondan sonra neleri hallettik. TV dediler 24 saat yayın başlattık. Kendi dilimizde propaganda dediler başlattık. Üniversitelerde enstitüler kuruldu.

Bütün bu ayrımlar kalkmasına rağmen hala bu ülkede bu fidanlarımızın şehit edilmesinin sebebi nedir? Her şey yapıldığı halde bunlar ne istiyor? Bunlar ülkemizi ' bölmenin gayreti içerisinde. Ekonomik yıkımlar bugün yok ama bunlar bunu hazmedemiyorlar. Her alanda köklü reformlar yaptık.

Okulları, hastaneleri, camileri yakanlar yıkanlar bunlar. Ortak mücadeleyi sürdürmenin gayretindeyiz, bunu beraber yapacağız. Biz emri dağdan almıyoruz. Biz emri haktan ve halktan alıyoruz, farkımız bu.

Depremden sonra Van'da yeni bir şehir inşa ettik. Kadir kıymet bilen var bilmeyen var. Ret inkar ve asimilasyon politikalarını kaldırmaya yönelik adımlar attık. Özgürlüklerin önünü açan düzenlemeler yaptık. Milletimiz de sabırla bu sürece gerekli desteği verdi.

Recep Tayyip Erdoğan Hakkında
Üniversiteyi Marmara Üniversitesi İktisadî ve Ticarî Bilimler Fakültesi'nde okuyan Erdoğan, bu okuldan 1981 yılında mezun oldu. Gençlik yıllarından itibaren sosyal hayat ve siyasetle içice bir yaşamı tercih eden Erdoğan, disiplinli ekip çalışmasının ve takım ruhunun önemini kendisine çok genç yaşlarda öğreten futbolla 1969-1982 yılları arasında amatör olarak ilgilendi. Aynı zamanda bu yıllar, genç bir idealist olarak memleket meseleleri ve toplu...
devamı
19 Ağustos 2015 Çarşamba günü yayınlandı