Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Can Dündar'a: Köşe yazarı müsvettesi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AP'nin ' Basın Özgürlüğü Mücadelesinde Türkiye ' konulu kofreransında konuşma yaparak Türkiye'yi cehenneme benzeten Can Dündar'a seslenerek ' Türkiye'yi açıkhava gazeteci hapishanesine benzetiyor. Peki sen nasıl kaçıp gittin? ' diye sordu.
Can Dündar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 


Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avrupa'da kapı kapı dolaşıp Türkiye'yi kötüleyen açıklamalar yapan, son olarak Avrupa Parlamentosunda düzenlenen bir konferansta ortaya çıkan ve Türkiye için ' Cehennem, dünyanın en büyük gazeteci hapishanesi ' diyen sözde gazeteci Can Dündar'a sert tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AP'nin ' Basın Özgürlüğü Mücadelesinde Türkiye ' konulu kofreransında konuşma yaparak Türkiye'yi cehenneme benzeten Can Dündar'a seslenerek ' Türkiye'yi açıkhava gazeteci hapishanesine benzetiyor. Peki sen nasıl kaçıp gittin? ' diye sordu.

Erdoğan'ın, terörist ve köşe yazarı müsveddesi dediği sözde gazeteci Can Dündar hakkında yaptığı o açıklamalar;

KÖŞE YAZARI MÜSVEDDESİ
' Bir tane terörist köşe yazarı. Köşe yazarı müsvettesi. 5 yıl 10 aya mahkum oluyor, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıyor. Almanya'ya kaçıyor. Alman Cumhurbaşkanı ağırlıyor. Ne menem iştir. İngiltere'de yaptığı konuşmada Türkiye'yi açıkhava gazeteci hapishanesine benzetiyor. Peki sen nasıl kaçıp gittin?

HADİ KALSAYDIN YA NİYE KAÇTIN?
Seni hukuk hapishaneye koymuyor, serbest bırakıyor sen de kaçıp gidiyorsun. Hadi kalsaydın ya niye kaçtın? Karakter meselesi bu. Dikdatör adı başlığını attı, sen kaçıp gidebilir misin ya?

BATI KOYNUNDA BUNLARI BESLİYOR
Sen dikdatör olsaydı hangi zindanlarda olacaktın? Batı koynunda bunları besliyor. Bunlara yaptırdıkları konuşmalarla Türkiye değişmez, daha da güçlenecek Allah'ın izniyle. '

Can Dündar Hakkında
Can Dündar (d. 16 Haziran 1961, Ankara) araştırmacı, gazeteci ve belgesel yapımcısı. Lise öğrenimini Ankara Atatürk Lisesi'nde gerçekleştirdi. 1982 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Basın Yayın Yüksek Okulu'ndan mezun oldu. 1979'dan itibaren sırasıyla Yankı, Hürriyet, Nokta, Haftaya Bakış, Söz ve Tempo'da çalıştı. 1986'da İngiltere'de London School of Journalism'i bitirdi. Orta Doğu Teknik Üniversitesi İktisadi ve İdari Bili...
devamı
Recep Tayyip Erdoğan Hakkında
Üniversiteyi Marmara Üniversitesi İktisadî ve Ticarî Bilimler Fakültesi'nde okuyan Erdoğan, bu okuldan 1981 yılında mezun oldu. Gençlik yıllarından itibaren sosyal hayat ve siyasetle içice bir yaşamı tercih eden Erdoğan, disiplinli ekip çalışmasının ve takım ruhunun önemini kendisine çok genç yaşlarda öğreten futbolla 1969-1982 yılları arasında amatör olarak ilgilendi. Aynı zamanda bu yıllar, genç bir idealist olarak memleket meseleleri ve toplu...
devamı
26 Kasım 2016 Cumartesi günü yayınlandı