Cumhurbaşkanı Dürümlü Köyü'ne gidiyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan Rize'de yaptığı konuşmada 16 vatandaşımızın hayatını kaybettiği Dürümlü köyüne 28 Mayıs'ta gideceğini açıkladı.
Cumhurbaşkanı Diyarbakır Recep Tayyip Erdoğan 


Cumhurbaşkanı'nın konuşmasının bir bölümü;

Bizim bu süreçteki iyi niyetimiz maalesef, kazılan çukurlarla, döşenen patlayıcılarla, canlı bomba saldırılarıyla, kalleşçe eylemlerle istismar edildi, boşa çıkarıldı. Halbuki biz artık gözyaşları dinsin, yürekler yaralanmasın derken gerçekten çok samimiydik. Bölgede 35 yıldır süren ve 150 yıllık geçmişi olan dönemi bitirip kardeşliğin dilinin hakim olmasını istiyorduk. İşte Dürümlü'deki olayı biliyorsunuz. Kamyonla oraya gidip nasıl bunu patlattılar ve 20'ye yakın kardeşimizi şehit ettiler. Bunlar Kürt değil miydi? Nasıl oldu da şehit ettiniz? Bunlar bunun bedelini daha ağır ödeyecekler. Dün Ulaştırma Bakanımız adaylığını ilan ettikten sonra kendileri sağolsun hemen Diyarbakır'a gittiler ve orada taziye evini ve çadırını ziyaret ettiler, aile yakınlarıyla görüştüler, kabir ziyaretini yaparak oradan döndüler. İnşallah bizler de 28'inde Diyarbakır'ın terminal binasını açmaya gideceğiz. Bizim için Dürümlü mezrası katliamının Ankara, İstanbul, Diyarbakır, Gaziantep'te yaşanan katliamlardan bir farkı yoktur. 79 milyon vatandaşımızın tamamının kalbinde bir nefret dalgası oluşturmuştur. Bu hadise terör örgütünün gerçek yüzünü bölge halkına göstermesi bakımından önemlidir.
Recep Tayyip Erdoğan Hakkında
Üniversiteyi Marmara Üniversitesi İktisadî ve Ticarî Bilimler Fakültesi'nde okuyan Erdoğan, bu okuldan 1981 yılında mezun oldu. Gençlik yıllarından itibaren sosyal hayat ve siyasetle içice bir yaşamı tercih eden Erdoğan, disiplinli ekip çalışmasının ve takım ruhunun önemini kendisine çok genç yaşlarda öğreten futbolla 1969-1982 yılları arasında amatör olarak ilgilendi. Aynı zamanda bu yıllar, genç bir idealist olarak memleket meseleleri ve toplu...
devamı
20 Mayıs 2016 Cuma günü yayınlandı