Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Oyunu Kullandı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Cumhurbaşkanlığı seçimi için oyunu eşi Hayrunnisa Gül ile birlikte Çankaya İlkokulu ' nda kullandı.
Anayasa Abdullah Gül Cumhurbaşkanı Cumhurbaşkanlığı Seçimi 


Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı Çankaya İlkokulu bahçesinde gazetecilere açıklamada bulunan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye ' de halkın ilk defa Cumhurbaşkanı seçeceğini hatırlatarak, Cumhurbaşkanını halkın seçmesi konusunda yaşanan süreci anlattı. Türkiye ' nin 12. Cumhurbaşkanı ' nın bugün geç saatlerde belli olacağını ifade eden Gül, “TBMM ' nin seçtiği son Cumhurbaşkanı olarak ve Cumhurbaşkanı sıfatımla son kez eşimle birlikte oyumuzu kullandık. Hayırlı olmasını temenni ediyorum. Hatırlayacaksınız, 7 sene önce Cumhurbaşkanlığı seçilme sürecinde yaşanan demokrasiye ve hukuka aykırı ve onu zorlayan olaylar söz konusu olunca o zaman bir Anayasa değişikliği yapma mecburiyetini hissetmiştik. Artık bundan sonra Cumhurbaşkanı artık halkoyu ile seçilsin kararına varmıştık. Daha sonraki referandumla halk tarafından bununda böyle olması arzusu gösterilince değişiklikler gerçekleşti ve bugün ilk defa Türkiye direk halk oylaması ile Cumhurbaşkanını seçecek. Dolayısıyla 12. Cumhurbaşkanı yarın, bugün geç vakitlerde belki de belli olmuş olacak. Bunun Türkiye için hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Seçim sonrası için tavsiyede bulanan Gül, “Bütün arzum, tavsiyem, artık Türkiye ' nin yarından itibaren gerçek gündemine dönmesi, demokrasi ve hukuk yolunda kendisini çok daha güçlendirerek, ekonomisini çok daha sağlamlaştırarak yoluna devam etmesidir. Ümit ederim her şey bu şekilde olur” ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanlığı Seçimi Hakkında
Cumhurbaşkanı seçimi ile ilgili düzenlemeler anayasanın 102. maddesinde belirtilmiştir. Cumhurbaşkanının görev süresinin dolmasından önceki altmış gün içinde; makamın herhangi bir sebeple boşalması halinde ise boşalmayı takip eden altmış gün içinde tamamlanır. Genel oyla yapılacak seçimde, geçerli oyların salt çoğunluğunu alan aday Cumhurbaşkanı seçilmiş olur. İlk oylamada bu çoğunluk sağlanamazsa, bu oylamayı izleyen ikinci pazar günü ikinci oyl...
devamı
10 Ağustos 2014 Pazar günü yayınlandı