Cuma İçten:Abdullah Öcalan'ın yolladığı mesaj anlamlıdır

Çözüm sürecinin sadece PKK'nın veya HDP'nin muhattap alındığı bir süreç olmadığını söyleyen AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, ''Çözüm sürecinin içerisinde farklı muhattaplar vardır'' dedi.
Abdullah Öcalan Demokratik Açılım Ak Parti Cuma İçten Çözüm Süreci 


AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma içten, yaklaşan Nevruz öncesinde A Haber'de çözüm sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

''Nevruz'a ilişkin bir beklentiniz var mı? Nevruz'da Abdullah Öcalan'ın bir çağrıda bulunabileceği söyleniyor, böyle somutlaşmış bir bilgi var mı?'' sorusu üzerine ise Cuma İçten şunları söyledi:

''Şu anda böyle bir konu hakkında bilgi sahibi değilim.Ama şunu ifade edeyim; çözüm sürecinde iki Nevruz geçirdik ve iki Nevruz'da da belli bir kitle için Öcalan'ın yolladığı mesaj aslında anlamlıdır...Ama bir realite vardır; çözüm süreci sadece PKK'nın muhattap alındığı bir süreç değildir veya HDP'nin muhattap alındığı bir süreç de değildir. Çözüm sürecinin içerisinde farklı muhattaplar vardır. Silahların bırakılması konusunda PKK,KCK,HDP muhattap alınmıştır. Bunun dışında da demokratik haklar ve özgürlükler noktasında geldiğimiz nokta itibariyle bölgede kanaat önderleri,farklı siyasi partiler ve farklı sivil toplum kuruluşları vardır ve bunlarla birlikte yürüyen bir süreçtir.''


29 Ocak 2015 Perşembe günü yayınlandı