CHP'li Ümit Özgümüş'den Meclis'te Başörtüsüne Destek

CHP Adana Milletvekili Ümit Özgümüş, AK Partili 4 kadın milletvekilinin Meclise türbanları ile gelmesinde bir sakınca olmadığını belirterek, ' Demokrasinin gereği CHP olarak insanların giyinme tarsına karışmamalıyız ' dedi.
Türban Yasağı Ümit Özgümüş Chp Ak Parti Milletvekili 


İHA muhabirinin sorularını cevaplayan Özgümüş, AK Parti ' li 4 kadın milletvekilinin Meclise başörtülü olarak gireceği yönündeki gelişmeleri hatırlatması üzerine, ' Kişisel olarak benim bir tepkim olmayacak. Partinin şuanda kararını bilmiyorum. Yarın kapalı grup toplantısında bu konu görüşülecek. Ama Ümit Özgümüş olarak bana soracak olursanız hiçbir sakıncası yok, gelebilirler. Zaten bir CHP olarak özgürlükçü sol bir parti olduğumuzu söylemiştik. Sayın genel başkanımızda türban konusunu biz çözeriz demişti. Gerçekten de bu gerginlik ortamında biz çözmeliyiz. Demokrasinin bir gereği CHP olarak, insanların giyinme tarzına, yaşayışına, özel hayatına müdahale etmemeliyiz. Ya da kendisini şahıs o şekilde özgür ve mutlu hissediyorsa o şekilde giyinmeli o şekilde davranmalı. Benim açımdan bir sakıncası yok ' dedi.

CHP'li bazı vekillerin bu duruma tepki gösterebileceğini belirterek, ' Onların görüşlerine de saygı duyarım bu benim görüşlerim. Partinin görüşü değil partiyi bağlamaz. Ama benim kişisel düşüncem bu böyle ' diye konuştu.

29 Ekim 2013 Salı günü yayınlandı