CHP'li Muharrem İnce 'Kuba' İle 'Küba'Yı Karıştırdı

Uludağ Üniversitesi Atatürkçü Düşünce Derneği tarafından düzenlenen ' Cumhuriyetin Bize Kazandırdıkları ' programına CHP Yalova Belediye Başkanı Sefa Salman ile birlikte katılan CHP Milletvekili Muharrem İnce, gündeme dair açıklamalarda bulundu.
Muharrem İnce Cumhurbaşkanı Chp Milletvekili Recep Tayyip Erdoğan 


Emine Ülker Tarhan konusunu değerlendiren İnce, “Sayın Tarhan ile birlikte grup başkan vekilliği yaptık. Partimizden ayrılmasına tabii ki de üzüldüm. Ama benim partiye bakışımla sayın Tarhan'ın partiye bakışı aynı olamaz. Benim için Cumhuriyet Halk Partisi bir yaşam biçimi. 15 yaşında bir partinin broşürlerini dağıtmış biri olarak, gençlik kollarında, il yönetiminde görev yapmış biri olarak, 12 yıldır milletvekilliği yapan birisi olarak benim partiye bakışım ile emekli olduktan sonra partiye üye olup sonra da partiden milletvekili olan birinin bakışı aynı olamaz. Cumhuriyet Halk Partisi benim ailem gibidir ve Atatürk'ün bir emanetidir. Gidenlere üzülürüm, ama partiyle bakış açımız aynı değil. Ben bu partiye milletvekili olmak için gelmedim. Ben milletvekillerinin broşürlerini dağıttım ve sonunda da milletvekili oldum. Türkiye'de dik duran, eğilmeyen, bükülmeyen tek parti CHP'dir. AK Parti'den kurtulmanın yolu CHP'yi iktidar yapmaktır. Onun için maceraya gerek yoktur” dedi.

Türkiye'de madencilerin öldüğünü ifade eden İnce, “Çocuklarımız meydanlarda sopalarla dövülerek öldürülüyor. Askerlerimiz sivil kıyafetleri ile eşinin yanında kurşunlanıyor. Böyle bir ortamda ülkenin cumhurbaşkanı, Amerika'yı Kristof Colomb'un mu yoksa Müslümanların mı keşfettiğini tartışıyor. Küba'ya cami yapacakmış, Küba'yı imana getirecekmiş. Yani böyle bir şey olabilir mi? İsmet Paşa ile 10 sene uğraştı. Şimdi onu bıraktı, Kristof Colomb ile uğraşıyor. Yakında Edison ile uğraşacağını tahmin ediyorum. 'Ampulü Edison bulmadı, AK Parti Nilüfer ilçe başkanı buldu' diye bir açıklama yaparsa şaşırmayacağım. Böyle bir cehalet, böyle bir gündem saptırma. Toplumdan bihaber. Veresiye yaptığı, milletin paralarını çarçur ettiği sarayında yaşarken gündemden uzak. 20 gündür Ermenek'te yerin altında madencilerimiz çıkarılmayı bekliyor, o Kristof Colomb ile uğraşıyor. AK Parti artık bambaşka bir topluluk oldu. Bunlardan kurtulmamız lazım ' diye konuştu.

KUBA İLE KÜBA'YI KARIŞTIRDI
İnce, Küba'ya cami konusunu eleştirirken, İslamiyette ilk inşa edilen Medine sınırları içindeki meşhur Kuba Mescidi'nin adını taşıyan, Nilüfer ilçesinde 1975 yılında yapılan ' Kuba Camii'nden ' Küba Camii ' diye bahsederek, ' Recep Tayyip Erdoğan Küba'ya cami yapacak ya, Nilüfer'in Konak Mahallesi'nde Küba Camii var. Cumhurbaşkanına bunu duyuralım. Öyle boş hayallerle uğraşmasın. Ermenek'teki madencilerimizi kurtarsın” şeklinde konuştu.
Muharrem İnce Hakkında
Muharrem İnce, 4 Mayıs 1964'te Yalova Elmalık köyünde doğdu. Babasının adı Şerif, annesinin adı Zekiye'dir. Fizik Öğretmeni; Uludağ Üniversitesi Necatibey Eğitim Fakültesi Fizik-Kimya Öğretmenliği Bölümünü bitirdi. Değişik liselerde ve dershanelerde fizik öğretmenliği ve müdürlük yaptı. Yalovaspor Basın Sözcülüğü görevini yürüttü. Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanlığı görevinde bulundu. 22 ve 23. Dönemde Yalova Milletvekili seçildi. 24. Dönemde T...
devamı
Recep Tayyip Erdoğan Hakkında
Üniversiteyi Marmara Üniversitesi İktisadî ve Ticarî Bilimler Fakültesi'nde okuyan Erdoğan, bu okuldan 1981 yılında mezun oldu. Gençlik yıllarından itibaren sosyal hayat ve siyasetle içice bir yaşamı tercih eden Erdoğan, disiplinli ekip çalışmasının ve takım ruhunun önemini kendisine çok genç yaşlarda öğreten futbolla 1969-1982 yılları arasında amatör olarak ilgilendi. Aynı zamanda bu yıllar, genç bir idealist olarak memleket meseleleri ve toplu...
devamı
18 Kasım 2014 Salı günü yayınlandı