Bülent Arınç'tan Demirel Taklidi

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, eski Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in seçim öncelerinde gittiği ilçelere il olma sözü verdiğini hatırlatarak, ' Biz başkalarına benzemeyiz. Sayın Demirel çok güçlü bir politikacıydı. Demirel, her gittiği yere, inandırıcı olsun diye plaka numarası bile verirdi. 'Bu sözümün altını çizin' derdi. İl yapılmayınca 'şimdi de üstünü çizin' derdi ' dedi.
Hüseyin Şahin İşsizlik Bülent Arınç Süleyman Demirel Şahabettin Harput 


Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, İnegöl Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi temel atma törenine katıldı. Alanyurt İMKB Meslek Lisesi yanında inşa edilecek merkezin temel atma töreninde konuşan Arınç, İnegöl'ün Türkiye'de gurur duyduğu bir ilçe olduğunu söyledi. Arınç, İnegöl'ün 200 bine yaklaşan merkez nüfusa sahip olduğunu belirterek, ' Türkiye'deki en önemli yerleşim yerlerinden birisidir. Türkiye'nin 2011 büyüme rakamları açıklandı. Bu rakam yüzde 8,5. Dünyada iki dev var. Çin ve Türkiye. 200 ülke içinde rekor kırıyor. Avrupa ülkeleri global krizin içinde. 5 hükümet istifa etti. İşsizlik yüzde 18'lerde. Maaş ödenemez hale geldi. İşçiler toplu sözleşme yapamıyor. Türkiye 8,5 büyüyor hamdolsun. Memur maaşını zamanında alıyor. Çalışan işçiler ücretlerini alıyor. Ulaştırmada, sağlıkta, enerjide, dış politikada iyiyiz. Yeniden güçlü ve büyük Türkiye'yi görüyoruz. Bu istikrarın bir sonucudur ' diye konuştu.

' KIYTIRIK KOALİSYON DEĞİLİZ '

Milletin AK Parti'ye güvendiğini dile getiren Arınç, ' Milletimize hizmet etmeyi şeref biliyoruz. Sandığa giden 2 kişiden birinin oyunu almayı Allah bizlere nasip etti. Daha iyi olacağız. Güçlü olacağız. Boş vaatlerle bulunmuyoruz, Kıytırık koalisyon değil, tek başına iktidar var. Bu yatırımların hepsi eskiden hayaldi. 100 bin lira bile bulamazdık ' dedi.

ARINÇ'TAN DEMİREL TAKLİDİ

AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin'in İnegöl'ün il olmayı istediğini söylemesi üzerine Arınç, eski Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in vaatlerini örnek göstererek, ' Biz başkalarına benzemeyiz. Sayın Demirel çok güçlü bir politikacıydı. Her seçimden önce Türkiye'yi dolaşırdı. İl olma vaadinde bulunurdu. İnandırıcı olsun diye plaka numarası bile verirdi. İskenderun'a gitti, 91 numarayı verdi. Alanya'ya 102 düştü. Rivayet odur ki, sözünü şöyle böyle bağlardı; 'Bu sözümün altını çizin' derdi. İki seçim geçerdi, plakalar elde kalırdı. 6 defa gidip 7 defa gelmesi ondandır. Vatandaşlar der ki, 'Şu gün geldin, 102'yi verdin, şu gün 85 dedin. Bu sözün altını çizin dedin. Ne oldu baba o sözlerin?'. Demirel ise, 'Şimdi de üstünü çizin' derdi. Hüseyin Şahin, umarım benden Demirel'in yaptığını beklemiyorsun ' dedi.

Arınç'ın konuşmasını Demirel'e benzetmeye çalışması dikkati çekti.

' YENİ İL YAPMAYI DÜŞÜNMÜYORUZ '

AK Parti'nin bu tür vaatlere ihtiyacı olmadığını söyleyen Arınç şöyle devam etti:

' İnegöl'ün il olma konusunda hiçbir eksiği yok. Sadece tabelası eksik. Benden il olmayı beklerler. Bir yeri il yapma işi hükümetin işidir. Benim ondan sonra haberim olur. Benim 10 seneden beri bildiğim, başbakanımızdan öğrendiğim bir şey var. 'Yeni il yapmayı düşünmüyoruz'. Bu söz devam etti. Bizim kamu yönetiminde başladığımız şey yerel yönetimlerin güçlenmesidir. Belediyeler, büyükşehir belediyeleri güçlendirilmeli. '

Küçük politikacıların laflarıyla günün geçmeyeceğini söyleyen Arınç, ' İnegöl'de yaşamaktan daha mutlu olay olabilir mi? Tek başına İnegöl'ü il yapma gibi hükümetimizin kararı yok. Geçmişteki politikacılar bu ülkeye kötülükler yaptı. En büyük kötülükleri de 'seni il yapacağım' diye oy toplamak oldu. Biz namuslu insanlarız ' ifadelerini kullandı.
Vali Şahabettin Harput, yaklaşık 6 milyon TL'ye mal olacak bu merkezin İnegöl ilçesine hayırlı olmasını diledi. Konuşmaların ardından protokol üyeleri, merkezin temel atma törenini gerçekleştirdi. Ardından Arınç, İnegöl Belediyesi'nin Alanyurt'taki ek hizmet binasının açılışına katıldı. Arınç, belediye binasının açılışını yaptı. Arınç, belediye bahçesine fidan diktikten sonra programdan ayrıldı.
14 Nisan 2012 Cumartesi günü yayınlandı