Baykal: Emine Ülker Tarhan’ı partide tutabilmeliydik

Kanal D ekranlarında yayınlanan 'Genç Bakış' programına konuk olan Deniz Baykal, Emine Ülker Tarhan'ın istifasını ve Süheyl Batum'un kesin ihraç talebiyle parti disipline sevk edilmesini değerlendirdi.
Süheyl Batum Kanal D Emine Ülker Tarhan Genç Bakış Deniz Baykal 



SÜHEYL BATUM'UN DİSİPLİNE SEVK EDİLMESİ

Deniz Baykal, Emine Ülker Tarhan'ın istifasının ardından 'istifaların devamı gelecek' şeklinde açıklamada bulunan ve 'kesin ihraç istemiyle' disipline sevk edilen Sühey Batum'un durumu ile ilgili ince eleştirilerde bulundu.

Baykal, 'Partinin yetkili organları daha bu noktada ciddi adımlar atmış değil. Daha Süheyl Bey'e tebliğ bile edilmedi. Bir parti içinde uyum önemlidir. Parti arzu edilen hedeflere ulaşamadığı zaman ve ilkelerde kırılma yaşanıyor duygusu ortaya çıktığı zaman dağınıklık daha da yaygınlaşabilir. Bunlardan paniğe ve telaşa gerek yok. Bir partide barış ve istikrar disiplin mekanizmasını çalıştırarak sağlanmaz. Barış ve istikrar paylaşım ve hoşgörü sağlanarak gerçekleştirilir” dedi.

EMİNE ÜLKER TARHAN'IN İSTİFASI

Programda Emine Ülker Tarhan'ın istifası ile ilgili gelen bir soruyu da cevaplayan Baykal,'Ben Sayın Emine Ülker Tarhan'ın CHP ilkelerinden koptuğu kanısında değilim. Partisinden ayrılmış olabilir ama ben onu hep CHP'li olarak görüyorum. Ayrıldıktan sonra çok güzel değerlendirmelerde bulunuyor, bir memnuniyetsizliği var gayet normal. Sayın Tarhan'ı CHP'de tutamamak beni çok üzüyor. Biz onu tutabilmeliydik. Bu bizim problemimiz' diye konuştu.

Deniz Baykal Hakkında
Hüseyin Hilmi Bey ile Feride Hanım'ın oğludur. 1952 yılında Antalya Atatürk Ortaokulundan, 1955 yılında Antalya Lisesi'nden mezun oldu. 1959 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdi. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'ne 1960 yılında asistan olarak girdi. 1963'te doktora çalışmalarını tamamladıktan sonra iki yıl Rockefeller Foundation bursu ile ABD'de kaldı ve Columbia Üniversitesi ile Berkeley Üniversitesi'nde çalışmala...
devamı
13 Kasım 2014 Perşembe günü yayınlandı