Baydemir’den Bakan Davutoğlu’na çiçekli karşılama

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu,Diyarbakır ziyaretinde Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir tarafından Nevruz çiçekleri ile karşılandı.
Belediye Başkanı Osman Baydemir Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu Çözüm Süreci 


''Başbakanımızın 2005 yılında Diyarbakır'daki konuşmasıyla başlayan süreçte Diyarbakır'a, bütün insanlara verdiği özgürlük ve demokrasi mesajı o gün olduğu gibi bugün de taptazedir.''diyen Davutoğlu'' Bu süreç Sayın Başbakanımızın güçlü iradesiyle bütün hükümetimizin benimsediği bir süreçtir.Herkesin tam bir bilinçle bunu sahiplenmesi ve selam bilincini yaygınlaştırması lazım...''ifadelerini kullandı.

Davutoğlu''Allah muhabbetimizi daim etsin,aramıza fitne fesat sokmak isteyenlere fırsat vermesin;ama hepimizi de bu toprakların,bu tarihi birikimin,nimetin farkında olarak davranmayı nasip etsin.''diye konuştu.

Davutoğlu'nun gelişini Diyarbakır,ülke ve kardeşlik hukukunun inşaası açısından değerli bulduğunu ifade eden Baydemir' Diyarbakırımızla Ankaramız arasında inşaa edilecek barış köprüleri;Diyarbakırımızla Trabzonumuz,İzmirimiz arasında inşaa edilecek barış köprüleri İnşallah sadece ülkemizde yaşayan bütün kültürlerimize,hazinelerimize katkı sunmakla kalmayacak Ortadoğu coğrafyasında yaşayan bütün insanlarımız,halklar ve bütün inançlar için de barışın ve birlikte yaşamın zemini haline dönüşmüş olur''dedi.

Ahmet Davutoğlu Hakkında
Ahmet Davutoğlu, 26 Şubat 1959'da Konya'da doğdu. Babasının adı Mehmet Duran, annesinin adı Memnune'dir. Öğretim Üyesi Prof. Dr.; Boğaziçi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Ekonomi Bölümlerinden mezun oldu. Boğaziçi Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümünde yüksek lisans, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümünde de doktorasını yaptı. Malezya International Islamic University'de çalışmaya başladı. Üniversiten...
devamı
15 Mart 2013 Cuma günü yayınlandı