Başbakan Recep Tayyip Erdoğan: MHP Ve CHP Kazayı İstismar Etti

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Manisa mitinginde Ekmeleddin İhsanoğlu ' nun İstiklal Marşı gafını dev sinevizyondan kalabalığa izlettirdi. Erdoğan, “İslam İşbirliği Teşkilatı'na gönderdik, orada bizi rezil ettin” dedi.
Ekmeleddin İhsanoğlu Cumhurbaşkanlığı Dışişleri Bakanı İslam İşbirliği Teşkilatı Recep Tayyip Erdoğan 


Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Cumhuriyet Meydanı ' nda vatandaşlara seslendi. Başbakan Erdoğan konuşmasına, “Mübarek Ramazan Bayramını çok hüzünlü geçirdik. Hüzünlüydük. Komşu ülkelerde kardeşlerimizin maruz kaldıkları zulüm, ülkemizdeki trafik kazaları kedere sevk etti. Özellikle Soma ' da maden kazasında hayatını kaybeden 301 kardeşimizin yokluğunu daha çok hissettik. Onların mekanları cennet olsun” diyerek başladı. Soma ' da 301 madencinin hayatını kaybettiği süreçle ilgili bilgiler veren Erdoğan, şunları söyledi:

“Acımız büyük kaybımız büyük. Soma ' daki facia 81 vilayette ve tüm dünyada hüzünle karşılandı. Olayı haber alır almaz bütün kurumlarımız, bakanlarımız Soma ' ya geldi. Bizlerde geldik. İncelemeler yaptık. Ancak tüm çabalarımıza rağmen kardeşlerimizi sonsuzluğa uğurladık. Kazanın hemen ardında idari adli soruşturma başlattık. Türkiye ' deki madencilerin hakkını düzelten yasa şu an Meclis ' te. MHP, CHP ve HDP bu yasayı engellenmek için ellerinden geleni yapıyor. Biz bu yasa çıkacak dedik. Yaz dönemi olmasına rağmen Meclis bu yasayı çıkardıktan sonra tatile girecek dedik. Milletimiz seferber olarak 47 milyon TL yardım yaptılar. Ailelerin her birine 156 ' şar bin TL olarak teslim ediliyor. Doğuş Holding her bir aile için 301 daire inşa edecek. Eğitim imkanı sağlayacak. Sosyal güvenlik kurumu maaş bağlayacak. SGK borçları silinecek. Madencilerimizin her birinin bir yakınına kamuda istihdam hakkı getiriyoruz. Diğer madenlerde çalışan işçilerimize 3 aylık maaş ödemeleri yapıyoruz. Bu arada Soma esnafına da 0 faizle kredi desteği sağladık. Soma ' yı aileleri yalnız bırakmayacağız. Milletçe onları hep hatırlayacağız, yaraları saracağız. Bir organize sanayi de 301 daire yaparak ailelere teslime edecek. Bir kez daha madenci kardeşlerime rahmet dileyerek, başsağlığı diliyorum.”

“MHP VE CHP KAZAYI İSTİSMAR ETTİ”

Alandaki madencileri işaret ederek, “Baretli kardeşlerimi görüyorum ama diğerleri yok. Ancak onların ruhaniyetleri burada” diyen Erdoğan, MHP ve CHP ' nin acı olayı istismar ettiğini söyledi. Erdoğan, şöyle devam etti:

“Fakat bu dünyada siyasette istismarın karşılığı yoktur. Sandıkta tokadı yemeğe mahkumdur. Manisa halkı hiçbir zaman bizi yalnız bırakmadınız. 30 Mart ' ta Manisa adayımıza yetki vermedi. Keşke verseydi, Manisa çok daha farklı olacaktı. Ancak yüzde 37 oy oranıyla verdiğiniz desteğe teşekkür ediyoruz. Önümüzdeki 10 Ağustos ' ta millet başkanını seçecek. O eski tartışmaları, krizleri geride bırakıyoruz. Meclis ' teki keyfi uygulamaları hukuksuzluğa varan eylemleri geride bırakıyoruz. 2007 ' de Anayasa ' yı değiştirerek Türkiye yüzde 69 ile evet, Manisa yüzde 60 ile evet dedi. Şimdi o değişiklik hayata geçiyor. Milli irade tecelli ediyor. Vekil yok halk bizzat kendi seçiyor.”

“CHP VE PENSİLVANYA MHP ' Yİ UÇURUMA SÜRÜKLÜYOR”

MHP ' ye milliyetçilik üzerinden yüklenen Erdoğan, “Kardeşlerim bu seçimde CHP ve MHP bir araya geldi. Pensilvanya ihanet şebekesini de yanlarına alarak ortak aday çıkardılar. Sonradan irili ufaklı partiler de bunlara ortak oldu. MHP, milletvekillerine şantaj yapan O Pensilvanya ile bir araya geldi. Ülkesine ihanet eden bir şebeke. Kim bu Pensilvanya? Ülkenin Cumhurbaşkanı ' nı, Başbakan ' ını, Mit Müsteşarı ' nı dinleyen şebeke. Hani MHP siz vatanseverdiniz? Ulusal güvenliğimizi tehdit eden böyle bir şebekeyle hareket ediyor. Şimdide Türkmenler üzerinden siyaset yapıyor. Biz Suriye ' ye yardım etmeye çalışırken, Adana ' da MİT ' in tırlarına baskın yapmaya çalıştılar. Bahçeli sen bu milleti enayi mi zannediyorsun. Utanmadan Türkmenleri ihmal ettiğimizi söylüyorsun. Senin hayatında hiç Türkmenlere destek verdiğin oldu mu? Madem bu kadar seviyordun Türkmenleri, Pensilvan ' ya ya neden kapıkulu oluyorsunuz” dedi.

' ÖYLE BİR ADAY BULDUNUZ Kİ EVLERE ŞENLİK '

Ekmeleddin İhsanoğlu ile aralarındaki en büyük farkın sorumluluk olduğunu vurgulayan Erdoğan şöyle konuştu:

' MHP Genel Başkanı ve yönetimi zor durumda, yanlış yola girdiler, çıkamıyorlar. CHP ve Pensilvanya MHP ' yi uçurama sürüklüyor. MHP de beceriksizliğini örtmeye çalışıyor. İyi de ne kadar örteceksin Bahçeli? Öyle bir aday buldunuz ki evlere şenlik. Mızrak çuvala sığacak gibi, değil. İstanbul ' da Mehmet Akif ' i ziyarete gidiyor, İstiklal Marşı ile Çanakkale Şiiri ' ni ayıramayacak kadar bir yabancı. Bir de diyor ki ' yalancının mumu yatsıya kadar yanar ' . Ey Ekmel bu Başbakan 12 yıldır Başbakan. 4,5 yıl da İstanbul ' da belediye başkanlığı yaptı. Senin hayatın sorumsuzluk içinde geçti, benim hayatımsa milletime sorumlu olarak geçti. Aramızdaki fark bu. Sen salla başı al maaşı yaptın ama ben hesap verdim. Seni oraya sürenler aday olamadı. Onlarda ne arasan var. Seni oraya sürdüler sen de oyuna geldin. ' Biz bunların inine gireceğiz ' dedik. Daha devam edeceğiz. ' Bizim üstlerimiz Başbakan ' a bilgi verdi ' diyor onlar. Zerre kadar haysiyet varsa Başbakan ' a kim bilgi verdi onları da açıklayın. Pensilvanya size namuslu davranmayı öğretmedi. Siz bu devleti, bu ülkeyi bölmeye çalıştınız. Bu kardeşiniz Cumhurbaşkanı oldukça, bu can bu tende oldukça bu mücadele devam edecek. '

İHSANOĞLU ' NUN İSTİKLAL MARŞI GAFINI İZLETTİ

Ekmeleddin İhsanoğlu ' nun İstiklal Marşı gafını dev sinevizyonda kalabalığa izleten Erdoğan, şöyle devam etti:

“Ekmel bak benim Manisalı kardeşim nasıl biliyor bu kıtaları. Bunu ' Çanakkale şehitlerinin şiiri ' diyor. Kılıçdaroğlu akşam başka sabah başkaydı. Bu da onun gibi oldu. Güya düzeltecek kendisini sosyal medyadan. ' Ben öyle bir şey demedim. Ben beyit okudum ' diyor. Bir defa bu bir dörtlük. Bu edebiyatta kıtadır. Beyit mısradan oluşur. Sen profesör olmuşsun ama ey Ekmel kim yalan söylüyor? İşte ispat burada. Anında yakalarız. İslam İşbirliği Teşkilatı ' na gönderdik seni, orada bizi rezil ettin. Suudi Arabistan ' bunu görevden alın, başka birini gönderin ' dedi. Bana da, Dışişleri Bakanı ' na da ' beni savunmuyorsunuz ' diye yalvarmıştır. Niye taktılar sana şeref madalyasını, senden kurutuluyoruz diye taktılar. 3 şahit veriyorum. Bu kendisi bana bizzat ' beni savunmuyorsun ' diye dert yandı. Bizim ilişkilerimizi bozuyorsun. Ama oradaki koltuk bırakılır mı? Bırakamadı. Bunlar böyle. Bunları ne Bahçeli ne Kılıçdaroğlu bilir. Ama hamd ediyorum karşımızda böyle bir rakip var. Aslında rakip de değil. Kendine göre anket açıklıyor. 10 Ağustos ' a kadar bunlarla tatmin olsun. Ey Bahçeli sen İstiklal Marşı nasıl okunur Ekmel ' e gönder. İstiklal Marşı ' nı tanımayan bir adaya CHP ve MHP ' ye gönül veren kardeşlerim inanıyorum ki oy vermeyecektir.”

“MİLLİYETÇİ OLMAK, ÖZÜR DİLEMEK DEĞİL ÖZÜR DİLETMEKTİR”

12 yıl boyunca Türkiye ' ye birçok yatırım yaptıklarını ve ekonomiyi en iyi seviyelere taşıdıklarını anlatana Erdoğan şöyle devam etti:

“Bahçeli sabah akşam hakaret üretirken, CHP Genel başkanı fitne üretirken biz 12 yıl boyunca iş ürettik. MHP IMF ' ye borç yaptı biz sıfırladık. Şimdi IMF bizden borç istiyor. Merkez Bankası döviz rezervini 23,5 milyar dolardan 135 milyar dolara çıkardık. Merkez ve Ziraat Bankası ' nın kasasını boşalttılar. Şimdi Ziraat Bankası dünyanın en iyi bankalarından bir tanesi. Onlarca yıl, yolsuzlukla, yasaklarla Türkiye ' yi uçurumun kenarına getirdiler. Milliyetçi olmak bayrağımızın itibarını yükseltmektir. 81 vilayete ulaşmak yetmez, tüm dünyaya mazlumlara el uzatmak demektir. Milliyetçi olmak özür dilemek değil özür diletmektir. Gazze yanarken susmak değil hakkı söyletmektir.”

“EY BAHÇELİ GİDEBİLİYORSAN URUMÇİ ' YE GİT”

MHP ve CHP ' nin iktidarın yaptığı yenilikleri görmezden geldiklerini söyleyen Erdoğan, “Ne CHP ne MHP bunların kalbi mühürlenmiştir. Biz gidiyoruz Mustafa Kemal ' in evini, Mehmet Akif ' in evini yeniden inşa ediyoruz. Afrika ' da fakirler için su kuyuları açıyoruz. TRT ile dünyaya Türkçe sesleniyoruz. Anadolu Ajansı ile mazlumların sesi oluyoruz. Biz tüm dünyadaki kardeşlerimizin yanındayız. Nerede şehitliğimiz varsa oraya ulaşıyoruz. Eğer CHP ve MHP iftiralarına ara verirse yaptığımızı görecekler. Ama görememek, duymamak için hakaret üstüne hakaret ediyorlar. Neymiş hükümet Gazze ile ilgilendiği kadar Türkmenlerle ilgilenmiyormuş. Ey Bahçeli eğer Türkmenleri görürsen bir de onlara sor. Ey bahçeli gidebiliyorsan Urumçi ' ye git Uygur Türklerine bizi sor” diye konuştu.

“KILIÇDAROĞU SEN HALA ÇIRAKSIN ÇIRAK”

MHP ve CHP ' nin yıllardır hakaret, kendilerinin ise iş ürettiklerini ifade eden Erdoğan, CHP Genel Başkanı ' nın ' Kürecik ' i kapatın ' çağrısını da eleştirdi. Erdoğan, “Çıkıyor, ' Başbakan önce Küreciği kapatsın, kendine güveniyorsa bunu yapsın ' diyor. Küreciği İsrail ile bağlantılandırıyor. Burası NATO ' nun radar üssü Kılıçdaroğlu, İsrail ile ne alakası var. Bunları bile bilmiyorsun. Sen hala çıraksın çırak. İsrail ' in zaten buraya ihtiyacı yok ki” dedi.

“IŞİD ' DEN İKİ PİLOTUMUZU TEREYAĞINDAN KIL ÇEKER GİBİ ALDIK”

Ekmeleddin İhsanoğlu ' nun ' Hükümet IŞİD ' in elindeki Türk konsolosluk görevlilerini kurtardı ' sözlerini de eleştiren Erdoğan, “Biz neyin nasıl yapılacağını çok iyi biliriz. Sen bakkal dükkanında alışveriş mi yapıyorsun? Her şeyin bir stratejisi var, oradaki kardeşlerimizi sıkıntıya sokmaya gerek var mı? Kaçırılan iki pilotumuzu ellerinden tereyağından kıl çeker gibi çektik aldık. Dikkatli olmaya mecburuz. Devlet yönetimimiz duygusallığı kabul etmez” diye konuştu.

12 yıl boyunca Türkiye ' yi her alanda büyüttüklerini ve Cumhurbaşkanlığı ile yepyeni bir sayfa açarak mücadelelerini sürdüreceklerini aktaran Erdoğan şöyle konuştu:
“Şimdi yeni bir safhaya geçiyoruz. Halkım ilk defa aracısız bir Cumhurbaşkanı seçecek. Bugün Cuma bitti. Sevgili ablalarım ve abilerim. 8 gün kapı kapı dolaşmaya var mıyız? Yeni Türkiye ' nin kapılarını aralamaya var mıyız? El ele vereceğiz ve Türkiye ' yi 2023 hedeflerine taşıyacağız. Sadece istikbale odaklanacağız. Ülkemizi dünyanın en iyi 10 ekonomisi arasına getireceğiz. İnsanımızın nefes aldığı her yer bizim için görev alanıdır. AK Parti ' ye oy veren vermeyen, doğu batı, kuzey güney bütün şehirlerimizi aynı coşkuyla kucakladık.”

“MANİSA ' YI HER ALANDA KALKINDIRDIK”

Türkiye ' nin her şehri gibi 12 yıl boyunca Manisa ' yı da hizmetlerle kalkındırdıklarını söyleyen Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü:

“Tarımda 1 katrilyon 200 milyon, ulaştırmada 1 katrilyon, toplu konuta 546 trilyon, sağlıkta 362 trilyon yatırım yaptık. Diğer illerimiz gibi Manisa ' yı da bölünmüş yollarla ördük. 1 yılda 316 km bölünmüş yol yaptık. Ülkemizin en güçlü projelerinden Gebze-Orhangazi-İzmir otoyolu Manisa ' yı da ilgilendiriyor. Buradan geçerek İzmir ' e ulaşılacak. Manisa-İstanbul arası da 9 saatten 3,5 saate inecek. Sabuncueli Tüneli ' nde çalışmalar devam ediyor. Tünel tamamlandığında Manisa-İzmir arası 15 dakikaya inecek. Manisa ' yı da hızlı trenle buluşturmak için Ankara ' dan yola çıktık. Yakında Uşak-Manisa-İzmir arasında ihaleye çıkacağız. Hızlı tren hayata geçtiğinde Ankara ve Manisa arası 3 saat olacak. İzmir ' de yaptığımız İZBAN ' ı da Manisa ' ya kadar uzatacağız. Manisa ' yı 12 yılda her alanda kalkındırdık. Sağlık alanında da yatırımlarımız sürüyor. 300 yataklı Soma Devlet Hastanesi ' nin yapımına devam ediyoruz. Yine yepyeni 550 ve 400 yataklı şehir hastaneleri yapıyoruz. Manisa yıldız gibi önümüzdeki dönemlerde daha da parlayacak. Manisa için yaptıklarımızı saatlerce anlatsam bitmez. Bu göreve gelirken bütün yatırımların takipçisi olacağız. Hiçbir proje yarım kalamayacak. Siz beni iyi tanıyorsunuz. 12 yıl Başbakan, 4,5 yıllık belediye başkanlığım var. Diğer adayların neyini tanıyorsunuz. Ne yapmışlar bu ülkede? Bir dikili ağaçları, bir mumları var mı? Siz 8 senedir bu kardeşini iktidar yaptınız. Bu demektir ki biz kendimizi ispat ettik. Şimdi de Cumhurbaşkanlığı için görev verildi. Bizim vatan, millet sevdamız hiç bitmeyecek. Her zaman Koşan bir Tayyip Erdoğan ' ı göreceksiniz. Allah izin verdikçe milleti ve ülkesi için koşan bir Erdoğan göreceksiniz. 10 Ağustos bir milat olacak. Sandıklara, demokrasiye, oyunuza sahip çıkın. Çocuklarınıza ilerde ' Biz 10 Ağustos ' ta tarih yazdık. İlk defa halkın seçtiği cumhurbaşkanlığı seçiminde oy kullandık ' deyin. Bize Allah, bize millet, bize Manisa yeter.”

Erdoğan yarın toprağa verilecek olan sanatçı Murat Göğebakan için miting alanında Fatiha okutarak alandan ayrıldı.

Öte yandan, miting alanında Şehzadeler Belediyesi ' nin 2 bin 500 adet beyaz güvercini gökyüzüne salmasıyla coşku ikiye katlandı. Miting alanını dolduranlar arasında sarı baretleriyle gelen maden işçileri de dikkat çekti. Erdoğan miting alanına gelmeden yoğun izdihamdan ve sıcaktan bayılanlar oldu. Bayılan vatandaşlar miting alanından sedye ile çıkartılarak, Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi çadırında müdahale altına alındı. Alanda vatandaşları serinletmek için hafif tazyikli su sıkıldı. Miting alanında sıkı güvenlik önlemleri alınırken, yüksek binalara keskin nişancılar yerleştirildi.
Recep Tayyip Erdoğan Hakkında
Üniversiteyi Marmara Üniversitesi İktisadî ve Ticarî Bilimler Fakültesi'nde okuyan Erdoğan, bu okuldan 1981 yılında mezun oldu. Gençlik yıllarından itibaren sosyal hayat ve siyasetle içice bir yaşamı tercih eden Erdoğan, disiplinli ekip çalışmasının ve takım ruhunun önemini kendisine çok genç yaşlarda öğreten futbolla 1969-1982 yılları arasında amatör olarak ilgilendi. Aynı zamanda bu yıllar, genç bir idealist olarak memleket meseleleri ve toplu...
devamı
2 Ağustos 2014 Cumartesi günü yayınlandı