Başbakan, İsrail'in özür dileme sürecini anlattı -1

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan,partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada İsrail'in özür dileme sürecini anlattı.
Mavi Marmara Filistin Ak Parti Grup Toplantısı İsrail Recep Tayyip Erdoğan 


''Mavi Marmara'ya yapılan saldırının ardından İsrail'in belki farklı hesapları vardı onu bilemem,o zamana kadar kan döktüğü birçok vahim olay gibi bunun da belki unutulacağını zannediyorlardı''diyen Erdoğan ''Yaptığı tüm hukuksuzluklar gibi bunun da belki üstünün örtüleceğini sanıyorlardı;ancak İsrail bu sefer farklı bir anlayışla karşılaştı.''diye konuştu.

Ak Parti hükümeti olarak bu katliam karşısında susmadıklarını söyleyen Başbakan ''Üç şart yerine gelmediği sürece bu konuda bizden olumlu bir adım asla beklemeyin dedik.Kendilerinden özür,tazminat ve Filistin'e ambargonun kaldırılmasını istedik.Özür kelimesi yerine bunlar ısrarla üzüntü kelimesini kullanmak istediler.Kabul etmedik.Kesinlikle özür istedik,özür olmadan olmaz dedik.''ifadelerini kullandı.

Erdoğan''Bu üç şart yerine getirilmediği sürece ilişkilerin farklı bir noktaya gelmeyeceğini,iyileşmek bir yana bunun değerlendirmeye dahil alınamayacağını uluslararası her platformda dile getirdik''dedi.

Recep Tayyip Erdoğan Hakkında
Üniversiteyi Marmara Üniversitesi İktisadî ve Ticarî Bilimler Fakültesi'nde okuyan Erdoğan, bu okuldan 1981 yılında mezun oldu. Gençlik yıllarından itibaren sosyal hayat ve siyasetle içice bir yaşamı tercih eden Erdoğan, disiplinli ekip çalışmasının ve takım ruhunun önemini kendisine çok genç yaşlarda öğreten futbolla 1969-1982 yılları arasında amatör olarak ilgilendi. Aynı zamanda bu yıllar, genç bir idealist olarak memleket meseleleri ve toplu...
devamı
26 Mart 2013 Salı günü yayınlandı