Başbakan Erdoğan: Polisimiz Kahramanlık Destan Yazdı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Polis Akademisi Güvenlik Birimleri Fakültesi Mezuniyet Töreninde konuştu.
Başbakan Taksim Gezi Parkı Recep Tayyip Erdoğan Polis Akademisi 


Taksim Gezi Parkı bahanesiyle başlatılan eylemlerin polislere karşı sistemli ,tertipli bir kampanyaya dönüştürülmek istendiğini belirten Erdoğan, ''Daha en başından itibaren bu gösterilerde polisimiz hedef alındı.Polisimizin şahsında hükümetimiz, demokrasimiz ve milli irade hedef alındı.Ulusal ve uluslararası medyanın,bazı parlamentoların hedefinde hep polisimiz oldu.''dedi.

Başbakan ''Polisimiz amirlerinden aldığı emirle, kendilerine tanınan yetki çerçevesinde, hukukun ve meşruiyet içinde kalarak görevini başarıyla yerine getirmiştir.'' diye konuştu.

Polislerin çok önemli, çok zorlu bir demokrasi testinden başarıyla geçtiğini söyleyen Erdoğan''Polisimiz bir başka ülkede yaşansa asla tahammül edilemeyecek saldırılara,tahriklere, hukuk dışına çıkmadan karşı koymuş ve adeta bir kahramanlık destanı yazmıştır.Böylesine uzun soluklu bir mücadeleyi, disiplinini bozmadan 48 saat adeta aç ve susuz kalarak sürdürebilmek, açık söylüyorum sadece bizim polisimizin başarabileceği bir iştir.''ifadelerini kullandı.

Recep Tayyip Erdoğan Hakkında
Üniversiteyi Marmara Üniversitesi İktisadî ve Ticarî Bilimler Fakültesi'nde okuyan Erdoğan, bu okuldan 1981 yılında mezun oldu. Gençlik yıllarından itibaren sosyal hayat ve siyasetle içice bir yaşamı tercih eden Erdoğan, disiplinli ekip çalışmasının ve takım ruhunun önemini kendisine çok genç yaşlarda öğreten futbolla 1969-1982 yılları arasında amatör olarak ilgilendi. Aynı zamanda bu yıllar, genç bir idealist olarak memleket meseleleri ve toplu...
devamı
24 Haziran 2013 Pazartesi günü yayınlandı