Başbakan Erdoğan: Kendimizi İkinci Evimizde Hissediyoruz

Tahran'da İran Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı İshak Cihangiri ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ortak basın toplantısı yaptı.
İran Petrol Anlaşması Recep Tayyip Erdoğan 



Başbakan Erdoğan, 2012 yılının Türkiye ve İran arasında 'başarılı bir yıl' olduğunu söyledi. Başbakan, 'Bugün Cihangiri kardeşimizin davetine icabetle 2 yıl aradan sonra kendimizi ikinci evimizde hissediyoruz.' dedi.

Başbakan Erdoğan, ' 2012 ülkelerimiz arasında başarılı bir yıl oldu ve 21,8 milyar dolarlık bir ticaret hacmine ulaştık. Dengeli bir ticaret hacmiydi o. Maalesef 2013'de bu 13,5 milyar dolara düştü ' ifadelerini kullandı. Erdoğan, ' 2015 sonu itibariyle hedefimiz bildiğiniz gibi 30 milyar dolardı. Fakat taraflarda bunu gerçekleştirebilecek siyasi irade mevcut. Temenni ederim ki, 2014 önemli bir milat olur. 2015 sonu itibariyle 30 milyar dolar hedefini yakalarız ' dedi.

Başbakan Erdoğan, ' İran'dan başta ham petrol olmak üzere, doğal gaz ki, bunlar bizim stratejik ithat ürünlerimizdir. Bunları alabiliriz. Özellikle Türkiye, ileri teknolojide, sanayide bir hamle olduğu için doğal gaz tüketiminde, tüketici bir ülke olarak artan bir kapasiteye muhtaç. Aynı şekilde bizim de İran'a verebileceğimiz kalem itibariyle çok çeşitli mallar var. Bu konularda da bugün ekonomi bakanlarımız gayet başarılı çalışmalar yaptılar.Ben bu ziyaretimizin gerçekten çok, çok verimli olduğu, olacağı inancındayım ' dedi.


Recep Tayyip Erdoğan Hakkında
Üniversiteyi Marmara Üniversitesi İktisadî ve Ticarî Bilimler Fakültesi'nde okuyan Erdoğan, bu okuldan 1981 yılında mezun oldu. Gençlik yıllarından itibaren sosyal hayat ve siyasetle içice bir yaşamı tercih eden Erdoğan, disiplinli ekip çalışmasının ve takım ruhunun önemini kendisine çok genç yaşlarda öğreten futbolla 1969-1982 yılları arasında amatör olarak ilgilendi. Aynı zamanda bu yıllar, genç bir idealist olarak memleket meseleleri ve toplu...
devamı
29 Ocak 2014 Çarşamba günü yayınlandı