Başbakan Erdoğan: İmam Hatip Okulları Milletin Göz Bebeği Olacak

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, imam hatip okullarının, bu ülkenin ve bu milletin göz bebeği olacağını söyledi.
Abdi İpekçi Spor Salonu Kutlu Doğum Haftası Suat Kılıç Recep Tayyip Erdoğan 


Erdoğan, İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği'nin (ÖNDER) Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla Abdi İpekçi Spor Salonu'nda düzenlediği kutlama programına Başbakanlık Resmi Konutu'ndan video konferans yöntemiyle katıldı.

Etkinliğe, yoğun programı nedeniyle katılamadığını belirten Erdoğan, ''Bugün aranızda olamasam da sizlerle aynı heyecanı paylaştığımı, aynı manevi iklimi teneffüs ettiğimi bilmenizi isterim. Ben de buradan, Ankara'dan, Hazreti Nebi'ye Allah'ın salat ve selamını iletiyor, ehl-i beytini hürmetle selamlıyor; Rabb'imden, bizleri Peygamberimiz Efendimizin şefaatine nail etmesini niyaz ediyorum. ' dedi.

Bir imam hatip lisesi mezunu olarak, aldıkları tedrisatın ve edindikleri bilginin yüklediği sorumluluğun idrakiyle Hz. Muhammed'i şanına yaraşır biçimde yad ediyor olmanın huzuru ve gururu içinde olduğunu belirten Erdoğan, şöyle konuştu: ' Şunu da burada büyük bir memnuniyetle ifade etmek istiyorum. Bir baskı ve zulüm neticesinde kapatılan imam hatiplerin orta kısımlarını, yaptığımız bu düzenlemeyle yeniden açtık. Bizlere, bunu nasip ettiği için de Rabbime şükrediyorum. '

Başbakan Erdoğan, imam hatip okullarının, bu ülkenin ve bu milletin göz bebeği olacağını vurgulayarak, şunları kaydetti:

' İmam hatip okulları, aziz milletimizin, tam anlamıyla varını yoğunu ortaya koyup inşa ettirdiği, yaşattığı, koruyup kolladığı okullardır. Bu millet, ekmeğinden, kısıtlı gelirinden, sofradaki zeytinden, tarladaki buğdaydan, dükkanında elde ettiği kazançtan arttırarak, yani yemeyip, yedirerek imam hatip okullarını kurmuş, imam hatip öğrencilerini gözetmiştir. Ben, Türkiye'nin 81 vilayetinde, kendisi aç olduğu halde, cebindeki 3 kuruşu çıkarıp imam hatip okullarına yardım olarak veren nice gönlü yüce insanlar tanıdım. Tek arsasını, bütün servetini, hayatı boyunca biriktirdiği tüm sermayesini, imam hatip okullarının kurulması ve idamesi için seferber eden nice hayırseverlerle karşılaştım. '

Başbakan Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü: ' Allah'ın izniyle, Hazret-i Peygamber'in ve şehitlerimizin şefaatiyle, aziz milletimizin ve sizlerin gayretleriyle inşallah bu topraklar üzerinde Kur'an-ı Kerim ebediyen okunacak, Peygamber ve Ehl-i Beyt sevgisi hiç sönmeyecek, Ezan-ı Muhammedi hiç susmayacaktır.

Kur'an ahlakıyla ahlaklanmış, Siyer-i Nebi'yi kendisine rehber edinmiş imam hatip mezunları, bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da inşallah bu milletin, bu ülkenin, hatta insanlığın hem hizmetkarı, hem de medarı iftiharı olmaya devam edecektir. '

Konuşmasının ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan için hazırlanan plaket, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'a ÖNDER Başkanı Hüseyin Korkut tarafından takdim edildi.
Öte yandan, programa katılan Zeytinburnu Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin üzerinde ''İmam hatipli Başbakanımızla gurur duyuyoruz'' yazılı pankart açtığı görüldü.

Recep Tayyip Erdoğan Hakkında
Üniversiteyi Marmara Üniversitesi İktisadî ve Ticarî Bilimler Fakültesi'nde okuyan Erdoğan, bu okuldan 1981 yılında mezun oldu. Gençlik yıllarından itibaren sosyal hayat ve siyasetle içice bir yaşamı tercih eden Erdoğan, disiplinli ekip çalışmasının ve takım ruhunun önemini kendisine çok genç yaşlarda öğreten futbolla 1969-1982 yılları arasında amatör olarak ilgilendi. Aynı zamanda bu yıllar, genç bir idealist olarak memleket meseleleri ve toplu...
devamı
26 Nisan 2012 Perşembe günü yayınlandı