Başbakan Erdoğan: Bu süreci densiz taşeronlara bırakmayız

Ankara'da Adalet Bakanlığı ile Ak Parti Genel Merkezi'ne düzenlenen eş zamanlı saldırılar sonrasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Danimarka'da konuştu.Saldırılarla ilgili değerlendirmelerde bulunan Erdoğan'Bu süreci densiz taşeronlara bırakmayız'dedi.
Adalet Bakanlığı Danimarka Ak Parti Genel Merkezi Recep Tayyip Erdoğan Saldırı 


Ak Parti Genel Merkezi'ne düzenlenen saldırıda kullanılan lav silahının malzemeleriyle beraber ele geçirildiğini söyleyen Başbakan'Gerek parmak izleri gerekse kamera tespitleri ile eşkal tespitleri yapıldı.Aynı şekilde Adalet Bakanlığımıza saldırı yapan failin de eşkali tespit edildi.O da kim olduğu biliniyor.Öyle zannediyorum ki her ikisi de kısa zamanda güvenlik güçlerimiz tarafından yakalanacaktır.''diye konuştu.

Saldırıları demokrasiye yapılan saldırılar olarak nitelendiren Erdoğan 'Milli iradenin temsili noktasındaki en önemli kurumları olan siyasi partilere yönelik yapılan saldırının başka türlü izahı yapılamaz.''dedi.

Olayların Ergenekon ile bağlantısı olduğunu belirten Başbakan Erdoğan 'Geçmişte de buna benzer şeyler olmuştur. Türkiye ne zaman sağlıklı bir dönemin içerisine girmişse bu tür zaman zaman derin devlet gibi zaman zaman da ergenekon tipi bağlantılar ortaya çıkmış ve bu bağlantılar çerçevesi içerisinde de buna benzer eylemeler hep olmuştur.Şu andaki eylem de bunun benzeridir.''diye belirtti.

''Artık çözüm sürecinin gayreti içerisinde olan bir Türkiye var. Bu çözüm sürecini de yine aynı şekilde engellemeye, provoke etmeye çalışan bir terör örgütü var.''diyen Başbakan''Tabii biz bunların hiçbirine pabuç bırakmayacağız.Bunlardan geri durmak, geri adım atmak,bu süreci ertelemek gibi bir düşünce söz konusu değildir.Kararlılıkla biz yine bu yolda yolumuza devam edeceğiz;ama benim burdan ülkeme en önemli mesajım şudur:bütün STK'larla,bütün medya kurum ve kuruluşlarıyla bu sürece sahip çıkmak.

Erdoğan''Bu süreci birkaç tane densiz ve iradesini bir yerlere teslim etmiş taşeronlara asla bırakmayız.''ifadelerini kullandı.



Recep Tayyip Erdoğan Hakkında
Üniversiteyi Marmara Üniversitesi İktisadî ve Ticarî Bilimler Fakültesi'nde okuyan Erdoğan, bu okuldan 1981 yılında mezun oldu. Gençlik yıllarından itibaren sosyal hayat ve siyasetle içice bir yaşamı tercih eden Erdoğan, disiplinli ekip çalışmasının ve takım ruhunun önemini kendisine çok genç yaşlarda öğreten futbolla 1969-1982 yılları arasında amatör olarak ilgilendi. Aynı zamanda bu yıllar, genç bir idealist olarak memleket meseleleri ve toplu...
devamı
20 Mart 2013 Çarşamba günü yayınlandı