Başbakan: BM, Suriye Katliamı Konusunda İpe Un Seriyor

Başbakan Erdoğan, Adıyaman'daki konuşmasında Suriye meselesesine değindi.
Başbakan Birleşmiş Milletler Suriye Katliamı Suriye Recep Tayyip Erdoğan 



Suriye'de bilinen 110 bin insanın öldüğünü, ölen 200 bin insanın ise bilinmediğini söyleyen Başbakan Erdoğan, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi daimi üyelerinin hala karar veremeyerek ipe un serdiğini dile getirdi.

Kimyasal silah kullanımına verilen tepkinin, kitlesel imha silahlarına verilmeyişini eleştiren Başbakan Erdoğan şöyle konuştu:

' Suriye'de bilinen 110 bin insan öldürüldü. Bir diktatör var orda, bu diktatör babasının varisi. Çünkü babası da geçmişte aynı katliamı 30 bin civarında yapmıştı, bu babasını geçti. Şu anda 110 bin bilinen, 200 bin bilinmeyen var. Fakat dünya ne diyor; 'kimyasal silahlarla 1700 kişi öldürüldü' diyor. Bundan dolayı Suriye'nin üzerine gidiyorlar, bizde diyoruz ki; sadece kimyasal silahlar mı, kitlesel imha silahlarını nereye koyuyorsunuz, onu niye gündeme almıyorsunuz?

1700 kişi, kimyasal silahlarla, 110 bin kişi tank, top, uçak ve helikopterlerden atılan bombalarla öldürüldü. Bunları niye bir kenara koyuyorsunuz? Neticesi ölüm olan her suçun dünyada hesaba çekilmesi lazım.


Nerde hani dünyanın sesi? Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin daimi üyeleri burada hala kararını veremedi, ipe un seriliyor. Yok şurada şu toplantı, burada bu toplantı gücü olanlar burada adımını atmıyorlar. Şu anda Türkiye'nin tek ses olması, birlik olması, beraber olması gerekir.

Burada yüz binlerce insanı öldüren 7 milyon vatandaşını göçmen haline getiren bir diktatöre karşı birliktelik sesi çıkarmayanlar bu ihanete zulme ortak oluyorlar. Bu topluluk hiçbir zaman zalimlerle beraber olmadı. Biz şuna inanıyoruz; alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste. '
Recep Tayyip Erdoğan Hakkında
Üniversiteyi Marmara Üniversitesi İktisadî ve Ticarî Bilimler Fakültesi'nde okuyan Erdoğan, bu okuldan 1981 yılında mezun oldu. Gençlik yıllarından itibaren sosyal hayat ve siyasetle içice bir yaşamı tercih eden Erdoğan, disiplinli ekip çalışmasının ve takım ruhunun önemini kendisine çok genç yaşlarda öğreten futbolla 1969-1982 yılları arasında amatör olarak ilgilendi. Aynı zamanda bu yıllar, genç bir idealist olarak memleket meseleleri ve toplu...
devamı
14 Eylül 2013 Cumartesi günü yayınlandı