Bakan Erdoğan Bayraktar: IMF’ye borç verebilecek duruma geldik

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar: “IMF ' ye 23 bucuk milyar dolar borcumuz vardı, şuanda 400 milyon dolara düştü. O borcumuzu ödeyerek IMF olan borcumuzu sıfırlıyoruz. Görüşme yapıyoruz belki IMF ' ye borç vereceğiz” dedi.
Kişi Başına Düşen Milli Gelir İmf Adalet ve Kalkınma Partisi Erdoğan Bayraktar Enflasyon Oranı 


Bakan Bayraktar, gezi ve incelemelerde bulunmak üzere çıktığı Trakya turunun üçüncü durağında Kırklareli' ye geldi. Bayraktar, ilk olarak Kırklareli Valiliği'ni ziyaretinin ardından Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Kırklareli İl Başkanlığı ' nı ziyaret etti.

Bayraktar burada yaptığı konuşmasında; “Türkiye ' nin bulunduğu coğrafya, bulunduğu coğrafya merkezi, Türkiye ' nin önemi, konumu ve yakalamış olduğu istikrarı arttırmamız lazım. Türkiye ' nin gelişmesini hızlandırmamız lazım. Muhalefet tabi ki eleştirecek ama haklı değil doğru değil. 10 sene kadar geriye baktığımız zaman, bir sürü banka battı. 14 katrilyon bu milletin, insanımızın parasını hiç edip kaçtılar. Hükümet olarak biz organize ederek bu paraları ödedik. Enflasyon en son yüzde 30-60 arasında dönüyordu şimdi ise yüzde 8-9 ' larda. Gecelik faizler bazen binlere çıkıyordu. Esnaf, tarım faizleri yüze 30 ' lara 60 ' lara çıkmıştı. Şimdi ise yüzde sıfırla 7 arasında” dedi.

“KİŞİ BAŞINA GELİR 11 BİN DOLAR”

Türkiye kalkınma bakımında belli bir noktayı yakaladıklarını ifade eden Bayraktar;”Kişi başına gelir bakımında 11 bin dolarlardayız. Ekonomik büyüklük bakımından 250 milyar dolardan 800 milyar dolara çıktı. Avrupa ' da Portekiz ' de işsizlik yüzde 20, İtalya ' da işsizlik bizden iki kat fazla. Biz bütün bu olumsuzluk ve istikrarsızlığa rağmen, Avrupa ' daki ekonomik daralmaya rağmen Türkiye ihracatını arttırıyor, şuanda 152 milyar dolara çıktı. Hazinemizdeki para 125 milyar doları aştı. Sağlam bir yapımız var. IMF ' ye 23 bucuk milyar dolar borcumuz vardı, şuanda 400 milyon dolara düştü. O borcumuzu ödeyerek IMF olan borcumuzu sıfırlıyoruz. Görüşme yapıyoruz belki IMF'ye borç vereceğiz. Öle durumdaydık ki IMF ' nin kapısına gidiyorduk faizi ne olursa olsun, vadesi ne kadar kısa olursa olsun aman bize para ver de memurun maaşını ödeyelim diyorduk. Şimdi artık IMF ' ye dedik ki sen sağa ben selamet.”

“ AK PARTİ TÜRKİYE ' DE 10 SENEYİ AŞKIN SÜREDİR İKTİDARDADIR VE GÜN GEÇTİKÇE KUVVETLENMEKTEDİR”

Bakan Bayraktar AK Parti mensupları olarak kendilerini, Türkiye ' de, dünyada sıradan bir parti olarak görmediklerini belirterek;”Bizim partimiz tamamen vatanımızın özelliklerinden, vatanımızın derinliklerinden milletimizin duygu ve düşüncelerinden özümsenerek oluşturulan bir yapıdır. Bunun için bu yapı Türkiye ' de 10 seneyi aşkın süredir iktidardadır ve gün geçtikçe kuvvetlenmektedir. Bu dünyanın çok ciddi şekilde dikkatini çekmektedir. Biz teşkilata önem, ağırlık veren bir yapıyız. Türkiye ' nin insanımızın yapısına uygun bir hareket tarzıyla gelmektedir. Bunun için biz seçimlerde oylarımızı arttırıyoruz. Bunun için 10 seneyi aşkın süredir iktidardayız, oylarımızı gün ve gün arttırıyoruz” kaydetti.
15 Nisan 2013 Pazartesi günü yayınlandı