Aylin Nazlıaka ODTÜ'ye sahip çıktı

Mescide giderken dayak yiyen öğrencilerle gündeme gelen ODTÜ'ye CHP'li Nazlıaka'dan destek geldi.
Odtü Tbmm Genel Kurulu Chp Aylin Nazlıaka 


TBMM Genel Kurulu'nda konuşan CHP'li vekil, 'ODTÜ özgürlüklere en fazla sahip çıkan üniversitedir. Çünkü bizler biat etmemeyi öğrendik. Bizler bir makama sahip olmak için kendimizden ödün vermemeyi öğrendik.' dedi.

Bir siyasetçinin ışık vermek için mum gibi erimemesi gerektiğni belirten Nazlıaka, 'Bir siyasetçi sokak lambası gibi olmalıdır. Hem dibini aydınlatmalı hem de dimdik durmalıdır. Asla eğilmemelidir, tıpkı ODTÜ öğrencilerinin sizlere gösterdiği o direnç gibi.' ifadelerini kullandı.

Konuşmasının bir bölümünde ODTÜ mezunu olduğunu hatırlatan Nazlıaka, 'Bizler inanç özgürlüğünü en çok savunanlarız. Bizler herkesin inancına saygı duyan insanlarız. Sırf bu nedenle camiye de cemevine de eşit mesafede yaklaşılması gerektiğine inanlardanız.' diye ekledi.
Aylin Nazlıaka Hakkında
Aylin Nazlıaka, 3 Aralık 1968'de Ankara'da doğdu. Babasının adı Mehmet Kenan, annesinin adı Göksel'dir. T.E.D. Ankara Koleji ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi, İktisat Bölümü mezunudur. Çalışma hayatına Koç Holding’de başladı. 24 yaşındayken Türkiye’nin insan kaynakları alanında faaliyet gösteren ilk şirketlerinden biri olan HRM Danışmanlık'ı kurdu. 2001'de "Yılın İş Kadını", 2002'de "ODTÜ Takdir Ödülü", 2008'de "Yılın Genç İş Kadını", 2012'de "...
devamı
30 Aralık 2015 Çarşamba günü yayınlandı