Aktay: Amerika’daki Yahudi Lobisini Paralel Yapı Finanse Ediyor

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, Amerika ' daki Yahudi lobisi ile Ermeni lobisini Pensilvanya'dan paralel yapının finanse ettiğini iddia etti.
Siirt Belediyesi Cumhurbaşkanlığı Adalet ve Kalkınma Partisi Temsilciler Meclisi Genel Başkan Yardımcısı 


Başbakan Erdoğan ' ın Cumhurbaşkanlığı seçim kampanyasına destek için Siirt ' e gelen Aktay, Siirt ' teki yerel ve ulusal basın mensuplarıyla Öğretmenevi ' nde bir araya geldi. Amerika ' yı İsrail lobisinin yönettiğini belirten Aktay, Türkiye ' deki paralel yapının Amerika ' daki İsrail lobisini örnek aldığını söyledi. Aktay, “Paralel yapı mümkünse Türkiye ' deki mekanizmalarını kuşatıp, bu mekanizmaları ele geçirme stratejisini sürdürmektedir. Uyguladıkları yöntem Amerika ' daki yöntem gibidir. İsrail lehine çalışan lobilerin birçoğuna da finansal destek sağlamaktadır. Nasılsa parayı basıp etki altına alabilir düşüncesi hakim. Amerika ' daki lobilere, kongre ve senatosundaki birçok parlamenter ve senatonun kampanyasına Pensilvanya yönetimindeki paralel yapı büyük oranda destek verip, finanse ediyor. Geçenlerde Ermeni meselesinde ortaya çıktı. Ermeni tasarısını gündeme getiren Dış İlişkiler Komisyonu Temsilciler Meclisi üyesinin kampanyasına bizim paralel yapının ciddi anlamda destek verdiği ortaya çıktı. Bu durum açığa çıktı, belgelendi. Çünkü bu parasal destekler şeffaf şekilde yapılıyor. Kampanyaya destek verenler Amerika ' da internet üzerinden yayınlanıyor. Türkiye ' deki paralel yapı bunu çok iyi bildiği için bu tarz bir faaliyeti Türkiye ' de bir takım tuzlukları bizim aramıza sokarak, bizim içimizde benzer bir paralel yapı oluşturmaya çalıştılar ' dedi.

' BİR TEK SİLAHLI HAMAS MİLİTANININ ÖLDÜRÜLEMEMESİ İSRAİL ' İN KARANLIKTA HAYALETLE SAVAŞMASIDIR '

Ortadoğu coğrafyasında yaşanan olaylara değinen Aktay, Gazze ' de yaşananların büyük bir acı ve ibret olduğunu, tüm dünyanın bu konudaki ikiyüzlülüğü ve sahtekarlığının ortaya çıktığını söyledi. Bir ay içinde 400 ' ün üzerinde çocuk, kimi bebek, kundakta ve beşikte uyurken üzerlerine düşen bombalarla parçalanarak öldüğüne dikkat çeken Aktay, ' Bir o kadar da kadın ve masun insanlar öldürüldü. Bu bombardımanda bir tane silahlı Hamas militanının bile öldüğüne dair bir tek kanıt çıkmadı. Yani İsrail karanlıkta bir hayaletle savaşıyor şuanda. Ama karşısına kim çıkarsa çıksın karanlığa attığı bombalarla çoğu çocuğun ölmesine dair bir endişe ve sıkıntı taşımıyor. Niye? Çünkü tüm dünya, İsrail ne yaparsa yapsın onu tolere etmek üzere kurulmuştur ' diye konuştu.

Toplantıya, AK Parti İl Başkanı Fevzi Sevgli, Siirt Belediyesi eski Başkanı Mervan Gül, Merkez İlçe Başkanı Adnan Efe, Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanı Gazanfer Cezlan, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Dış İlişkiler Başkanı Hudeydan Kayaalp ve partililer katıldı.
7 Ağustos 2014 Perşembe günü yayınlandı