Ak Parti Heyeti CHP’yi Ziyaret Etti

AK Parti ve CHP ' liler arasında yapılan bayramlaşmaya Cumhuriyet Bayramı kutlamaları ve seçilme yaşının 18 ' e indirilmesi konuları damgasını vurdu.AK Parti ve CHP arasındaki bayramlaşma CHP Genel Merkezi ' nde gerçekleşti. AK Parti Genel Sekreteri Haluk İpek ve Ankara Milletvekili Tülay Selamoğlu, beraberindeki kadın kolları ve gençlik kolları üyeleri ile CHP ' ye bayram ziyaretinde bulundu. AK Parti heyetini CHP Parti Meclisi Üyesi Seyhan Erdoğdu ve Gençlik Kolları Genel Başkanı Emre Doğan karşıladı.
Haluk İpek Cumhuriyet Bayramı Emre Doğan Kurban Bayramı Umut Oran 


AK Parti heyetini karşılayacak olan CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, uçağı rötar yapınca AK Parti heyetini karşılayamadı ve AK Parti heyetine bir mesaj gönderdi. Umut Oran ' ın “Kurban Bayramı ve Cumhuriyet Bayramı birlik ve beraberlik içinde geçmesi gerektiği ve Cumhuriyet Bayramı ' nın siyasi polemik konusu yapılmaması gerektiği” şeklindeki mesajı AK Partili Haluk İpek ' e iletildi. Bayramlaşmanın ardından yapılan sohbet esnasında Umut Oran ' ın mesajına yönelik bir açıklama yapan ve her iki bayramın da birlik ve beraberlik içinde kullanması gerektiğini ifade eden AK Parti Genel Sekreteri Haluk İpek, “Her iki bayram bir araya geldi. Milli ve dini bayramlarımız birlik ve beraberlik açısından çok önemli. Cumhuriyet Atatürk ' ün bize mirası. Cumhuriyet Bayramı ' nda da ayrılık gayrılık olmaz. Milli değerlerimizi siyaset malzemesi yapılmadan hep birlikte kutlamamız gerekir. Siyaset buna tepki gösterecekse farklı yolları da var. Cumhuriyeti hep beraber kutlamamız gerekir. Tutuklular konusu yargının meselesi. Siyaset müessesesini yargılama safhasının içine sokma gayreti oldu ama yargı aldı kararlarla ' bu iş benim, anayasada da bu görev bana ait ' diye bunu belirledi. Biran önce yargılama süreçleri sona ersin diye temenni etme görevimiz var. Haberlerin çoğuna baktığımızda siyaset kurumunun yargılama sürecine çekmeye çalışan haberlere sıkça rastlıyoruz. Ben partimin genel sekreteri olarak dosya muhtevalarını bilmiyorum. Sizin gibi bizde dosya muhtevasını basından öğreniyoruz. Temenni ederiz ki, biran önce yargılama biter” dedi.
Haluk İpek, CHP Gençlik Kolları Başkanı Emre Doğan ' a dönerek, “Gençlerin seçilme yaşını 25 ' e düşürdük çok fazla sesiniz çıkmadı. Genel Başkanımız AK Parti olarak 18 ' i telaffuz etti. Sizden de gür bir ses bekliyoruz” diye konuşurken, Emre Doğan, “18 yaş olayı biraz daha tartışılması gerekiyor. Maalesef bizim ülkemizde 24 yaşına gelmeyen bir insan alkollü bir yere gidemezken, 18 yaşında seçilmesi biraz tezat geliyor bana. Bunların tartışılıp bu kanun getirilmesi gerekiyor” dedi. İpek, “Ölçüyü alkol olarak koyma, ölçüyü yönetim olarak koyalım” şeklinde cevap verdikten sonra, “Sanki bütün 18 yaşında olanlar seçilecek gibi algılanıyor, hayır” ifadelerini kullandı. Bunun üzerine Seyhan Erdoğdu, “Gençler için bir şey yapacaksak zorunlu eğitim yaşını 18 civarına çıkartmamız lazım” şeklinde konuştu.

Silivri ' deki tutukluların serbest kalmasını arzu ettiklerini söyleyen CHP Parti Meclisi Üyesi Seyhan Erdoğdu, “Cumhuriyet bütün ülkemizin Cumhuriyeti. Mustafa Kemal olmasıydı Kurban Bayramı ' nı kutlayamazdık bu ülkede. Kurban Bayramlarımızı da özgür bir şekilde kutluyorsak bunu da Mustafa Kemal ' e ve Cumhuriyet ' e borçluyuz. Sadece tutuklu milletvekillerimiz değil, haksız bir uzun tutukluluk süresi yaşadıklarına inandığımız bütün Silivri tutuklularının serbest kalmasını arzu ediyoruz” şeklinde konuştu.

CHP Gençlik Kolları Emre Doğan ise, “Cumhuriyet Bayramı ' nda da dini bayramlarımızda da ayrılık gayrılık yok. Bu bayramda tutuklu milletvekilleri ile tutuklu gazeteciler ile tutuklu öğrencilerle hep bir arada olmak isterdik ama maalesef böyle bir ortam olmadı. Geçen bayramda şehitlerimiz vardı. Bu bayramda insanlar ölüm tehlikesi altında. Bu da bizi üzüyor, bir daha ki bayramda inşallah bunları görmeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

AK Parti ' nin ardından DSP, İşçi Parti ve SP heyetleri CHP ' ye bayramlaşma ziyaretlerinde bulundu.
26 Ekim 2012 Cuma günü yayınlandı