Ahmet Davutoğlu ve eşi Sare Davutoğlu kimdir?

Başbakanlık koltuğuna oturmasına kesin gözüyle bakılan Ahmet Davutoğlu'nun eşi Sare Davutoğlu kimdir? Gözler 28 Ağustos'tan sonra Başbakanlık koltuğuna oturmasına kesin gözüyle bakılan Ahmet Davutoğlu ve eşi Sare Davutoğlu'nda.
Dışişleri Bakanlığı Yıldız Holding İstanbul Ticaret Odası Sare Davutoğlu Ahmet Davutoğlu 


Ahmet Davutoğlu Kimdir? - Ahmet Davutoğlu ' nun Hayatı, Ahmet Davutoğlu'nun Kariyeri, Ahmet Davutoğlu'nun Yaşam Öyküsü, Ahmet Davutoğlu'nun Biyografisi haberimizde. Ahmet Davutoğlu Hakkında Tüm Merak edilenler Haberimizde

İşte Türkiye'nin yeni Başbakan adayı Ahmet Davutoğlu

Ahmet Davutoğlu, 26 Şubat 1959'da Konya'da doğdu. Babasının adı Mehmet Duran, annesinin adı Memnune'dir.

Öğretim Üyesi Prof. Dr.; Boğaziçi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Ekonomi Bölümlerinden mezun oldu. Boğaziçi Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümünde yüksek lisans, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümünde de doktorasını yaptı. Malezya International Islamic University'de çalışmaya başladı. Üniversitenin Siyaset Bilimi Bölümünü kurdu ve başkanlığını yürüttü. Doçentlik unvanını aldı ve Marmara Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümünde öğretim üyesi oldu. Silahlı Kuvvetler ve Harp Akademilerinde ders verdi. Başbakan Başmüşavirliği ve Büyükelçilik görevine atandı.

Profesör olarak Beykent Üniversitesinde Uluslararası İlişkiler Bölümü Başkanlığının yanı sıra, Marmara Üniversitesinde öğretim üyeliği yaptı. Dış politika konusunda çok sayıda eseri bulunmaktadır. 60. Hükümette Dışişleri Bakanlığı yaptı. 61. Hükümette aynı görevi yeniden üstlendi.

İngilizce, Arapça ve Almanca bilen Davutoğlu, aynı zamanda pek çok akademik eseri olan bir yazardır.Ahmet Davutoğlu, 1984 yılından beri Sare Davutoğlu ile evlidir. Sefure, Memnune, Mehmet, Hacer Büke adlarında 4 çocuğu vardır.12 Haziran 2011'de yapılan genel seçimler sonucunda 24. Dönem Konya AKP. Milletvekili olarak TBMM'ye girdi.

İşte Türkiye'nin yeni Başbakan adayı

ESERLERİ

Alternative Paradigms: The Impact of Islamic ve Western Weltanschauungs on Political Theory. University Press of America, 1993

Civilizational Transformation and the Muslim World. K.L., Quill, 1994

Tarih idraki oluşumunda metodolojinin rolü: Medeniyetlerarası etkileşim açısından dünya tarihi ve Osmanlı. Divan Dergisi, 1999/2

Rewriting of Muslim Politics in the 20th Century: A Retrospective. Border Crossings (ed. Fred Dallmayr, Lexington, 2000, 91-112)

Stratejik derinlik: Türkiye'nin uluslararası konumu. Küre Yayınları, 2001

Küresel Bunalım. Küre, 2002.

Osmanlı Medeniyeti: Siyaset İktisat Sanat. Klasik, 2005

' Teoriden Pratiğe:Türk Dış Politikası Üzerine Konuşmalar ' . Küre Yayınları, 2013

SARE DAVUTOĞLU KİMDİR?

2009 yılında Dışişleri Bakanlığı görevine getirilen Ahmet Davutoğlu'nu tüm Türkiye tanıyor. Peki ya eşi Sare Davutoğlu kimdir?

Kadın doğum uzmanı olan Sare Davutoğlu eşiyle 30 yıl önce Ahmet Davutoğlu yüksek lisans yaparken evlendi. O dönem Sare Davutoğlu da tıp fakültesindeki eğitimini sürdürmekteydi. Davutoğlu'nun Sefure, Meymune, Hacer Bike ve Mehmet adında dört çocuğu var. En büyük kızı Sefure, Yıldız Holding'in kurucusu Sabri Ülker'in 3. torunu Ahmet Özokur ile ortanca kızı Meymune ise İstanbul Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Dursun Topçu'nun oğlu Talha Topçu ile evli. Sare Davutoğlu aynı zamanda Başbakan Erdoğan'nı kızkardeşi Vesile İlden'in de yakın dostu.

KÜRTAJ KARŞITI

Eşinin bakan olması sonrası bir çok yardım ve sosyal destek kampanyasında yer alan Sare Davutoğlu, kürtaj karşıtı platformlarda da yer aldı. Başbakan Erdoğan'ın kızı Esra Albayrak'ın da doktoru olan Sare Davutoğlu halen İstanbul'da özel muayenehanesinde doktorluk hizmeti vermeye devam ediyor.

EVİN BAKANI SARE HANIM, BEN BAKILANIYIM!

Ahmet Davutoğlu ise eşi Sare Hanım'dan şu sözlerle bahsediyor:

' Evin her türlü bakanı Sare Hanım ' dır. Ben evin sadece bakılanıyım. '

AHMET BEY NE YAPARSA DOĞRU YAPAR!

Son dönemde eşinin yurtdışı gezilerinde yanında bulunan Sare Davutoğlu, yıllar önce eşinin yükselen kariyeriyle ilgili şu yorumları yapmıştı:

' Ben şuna inanıyordum: Ahmet Bey ne yaparsa doğru yapar. Bugün de bu düşüncem değişmedi. Ahmet Bey nasıl benim seçimlerimin getirdiği zorluklara katlandıysa ve katlanıyorsa ben de onun seçimlerinin getirdiği zorluklara katlanıyorum. Hatta kendisini teşvik ediyorum. İçinde bulunduğumuz durum, bu dönemin gereğidir, diye düşünüyorum. Öğretim üyesiyken de, başdanışmanken de, şimdi de ülkemiz için, insanlık için, bizim için ve çocuklarımız için yararlı şeyler yapıyor. '

SARE DAVUTOĞLU'NUN EN ZOR GÜNLERİ

Sare Davutoğlu'nun bir eş ve anne olarak yaşadığı en zor dönem, 1988 yılında Ahmet Davutoğlu'nun doktora tezi için Mısır ve Ürdün'e gittiği dönemler olmuş. İkinci kızının dünyaya gelmesinden 3.5 ay sonra yaşanan ayrılığı Sare Davutoğlu şöyle anlatıyor:

' En zor dönem oydu aslında bizim için. Henüz yolun başındaydık. Ben mecburi hizmetimi yapıyordum. İki küçük kızımız vardı ve babalarına ihtiyaç duyuyorlardı. Büyük kızımız her akşam iki saat: ' Anne! Babam neden gitti? ' diye sorardı. O zaman, şimdiki gibi telefon ve internet imkanı yoktu. Haftada ya da 15 günde bir konuşurduk. Kızımız Sefure, her geçen uçağı gördüğünde ' Babam bu uçakla geliyor, ' derdi. '

Sare Davutoğlu 2009 yılında eşi TBMM'de yemin ederken ilk kez kameralar tarafından görüntülenmiş, durumdan rahatsız olmuş ve yüzünü kapatmıştı.

NEDEN GÖZÖNÜNDE DEĞİL?

Ankara'da göz önünde bulunmayan, İstanbul'da ise gözlerden uzak bir hayat süren Sare Davutoğlu İstanbul-Ankara hattındaki yaşamıyla ilgili de geçmişte şunları söylemişti:

' Burası (Ankara) konforlu gibi görünüyor olabilir ama burada kendinizin yönetemediği süreçlerin içerisinde bulunmak zorundasınız. Bir de her ne kadar istemeseniz de tanınır hale geliyorsunuz. Ahmet Bey nasıl İstanbul ' daki evimizi sığınak olarak görüyorsa ben de İstanbul ' a gidince kendimi rahat ve özgür hissediyorum. Bildiğim ve hakim olabildiğim bir ortamda bulunduğumu düşünüyorum. '

AHMET DAVUTOĞLU'NUN EN ÇOK SEVDİĞİ ŞEY!

Sare Davutoğlu aile yaşamı ve eşi hakkında da şunları anlatmıştı:

' Arabayla seyahate çıkmayı çok severiz. Arabayı Ahmet Bey kendisi kullanır. Çocuklarla beraber şarkılar söyleriz.

Ahmet Bey ' in evde yapmaktan hoşlandığı tek iş kitap kolisi açıp onları yerleştirmektir. Müthiş bir zevk alır ve yıllar sonra bile o kitabının yerini değiştirdiğimizde fark eder. ' Benim çocukların yerlerini değiştirmişsiniz ' der. Bir tek peynirli yumurta yapar ama onu da çok iyi yapar.

BİR KEZ ÖFKELİ GÖRDÜM

Evliği boyunca eşi Ahmet Davutoğlu'nu bir kez öfkeli gördüğünü söyleyen Sare Davutoğlu ' O da İsrail ' in Mavi Marmara saldırısından sonra BM ' de konuşma yaparken ' dedi.

' Ahmet Bey ' i tanıyan herkes çok sever. Kimsede durmayan çocuklar bile onda durur. Öyle pozitif bir enerjisi vardır, sağ olsun.

Çok önem verdiğiniz, değer verdiğiniz, ülkemiz için yapmak istediğiniz bazı şeyler bazılarının hoşuna gitmeyebilir. Ama Ahmet Bey öyle bir insandır ki sivrisinek falan görünce ' Sare Hanım, gel öldür, ' der. Ötesini söylemeyeceğim. '

Ahmet Davutoğlu Hakkında
Ahmet Davutoğlu, 26 Şubat 1959'da Konya'da doğdu. Babasının adı Mehmet Duran, annesinin adı Memnune'dir. Öğretim Üyesi Prof. Dr.; Boğaziçi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Ekonomi Bölümlerinden mezun oldu. Boğaziçi Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümünde yüksek lisans, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümünde de doktorasını yaptı. Malezya International Islamic University'de çalışmaya başladı. Üniversiten...
devamı
21 Ağustos 2014 Perşembe günü yayınlandı