Ahmet Davutoğlu: Kemal Kılıçdaroğlu başarısızlığını örtmek için MİT'e yükleniyor

Erzincan'da konuşan Başbakan Davutoğlu, CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun MİT ile ilgili iddiasına ilişkin, ' Kılıçdaroğlu bırakın liderliği Genel Başkanlık bile yapamıyor. Bu başarısızlığın bedelini de çıkarmak için örtmek için MİT'e yüklenmeye çalışıyor ' dedi.
Başbakan Musul Ahmet Davutoğlu Kemal Kılıçdaroğlu 


İşte o konuşma:

Dersim ile ilgili Kılıçdaroğlu bişey söyledi Genel Başkan yardımcısı başka birşey söyledi bir diğer Genel Başkan yardımcısı da başka birşey söylüyor. Bu neye benziyor herkes eline bir top almış oynuyor Kılıçdaroğlu da kendini teknik direktör sanıyor. Birileri Kılıçdaroğlu'nun kulağına fısıldamıştır. 3-4 Gündür diyor ki MİT CHP'yi bölmek için faaliyet gösteriyor. Ya MİT'in başka işi gücü yok mu Allah aşkına yahu siz zaten bölünmüşsünüz. MİT Saygın bir devlet kurumudur ve siyasi tartışmaların içerisine çekmeyin iki gündür benim açıklamalarıma rağmen hala devam ediyor. Kendi yapamadığın işin bedelini başkalarına kesmeye çalışma. Yine geçen gün söyledim. Oynayamayan gelin yerim dar yerim kısa dermiş. Kılıçdaroğlu bırakın liderliği Genel Başkanlık bile yapamıyor koordinatörlük yapamıyor bu başarısızlığın bedelini de çıkarmak için örtmek için MİT'e yüklenmeye çalışıyor. MİT son olarak Musul'daki başkonsolosluktaki vatandaşların nasıl kurtarıldığına şahittir ve takdir almıştır. Ben de buradan her bir ferdine takdirlerimi sunuyorum.

Kılıçdaroğlu'nun kulağına bunu fısıldayanlar 7 Şubat 2012'de MİT'e yapılmak istenen komployu yapanlarla aynı kişiler. İnsani bir görev olarak Kılıçdaroğlu bizim siyasi bakımdan farklı partilerin genel başkanlarıyız. Kılıçdaroğlu'nun sayın Kayınvalidesi vefat etmiş bu not şimdi önüme geldi. Taziyelerimi sunuyorum. İnşallah bizzat arayarak da taziyelerimi sunarım. Allah kendilerine rahmet eylesin.


Ahmet Davutoğlu Hakkında
Ahmet Davutoğlu, 26 Şubat 1959'da Konya'da doğdu. Babasının adı Mehmet Duran, annesinin adı Memnune'dir. Öğretim Üyesi Prof. Dr.; Boğaziçi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Ekonomi Bölümlerinden mezun oldu. Boğaziçi Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümünde yüksek lisans, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümünde de doktorasını yaptı. Malezya International Islamic University'de çalışmaya başladı. Üniversiten...
devamı
Kemal Kılıçdaroğlu Hakkında
Kemal Kılıçdaroğlu, 1948 yılında Tunceli'nin Nazımiye İlçesi'nde dünyaya geldi.ilk ve ortaöğrenimini Erciş, Tunceli, Genç, Elazığ gibi Anadolu'nun çeşitli yerlerinde tamamladı.1971 yılında ise Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi'nden (Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi)mezun oldu. Lisans öğrenimini tamamladığı 1971 yılında, girdiği hesap uzman yardımcılığı sınavının ardından Maliye Bakanlığı'nda göreve başladı. Daha s...
devamı
23 Kasım 2014 Pazar günü yayınlandı