ABD’nin kuyruğuna takıldılar

AK Parti Aıyaman Milletvekili Mehmet Metiner, CHP ' nin ABD ' nin kuyruğuna takılarak siyaset yaptığını söyledi.
Işid Amerika Birleşik Devletleri Chp Mehmet Metiner Kemal Kılıçdaroğlu 


Beyaz TV ' de yayınlanan Latif Şimşek ' in modoratörlüğünü yaptığı “Dinamit” programına bu hafta Gazeteci Yazar Abdurrahman Dilipak, AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner, Gazeteci Yazar Rasim Ozan Kütahyalı, Beyaz TV Ankara sütüdyosundan Gazi Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Öğretim Üyesi Doçent Doktor Mehmet Şahin ve Ankara Şam İşadamları Derneği Başkanı Kemal Yurtoğlu konuk oldu.

Programda IŞİD terör örgütüne ABD öncülüğünde düzenlenecek olan askeri harekat ve bu harekata Türkiye ' nin destek vermemesi değerlendirildi

Metiner, IŞİD ' e düzenlenecek harekata destek veriyoruz, bunun için Cumhurbaşkanı Erdoğan ' la görüşürüm diyen Kılıçdaroğlu ' na seslendi.

Metiner, Kılıçdaroğlu ' nun ABD ' nin kuyruğunda siyaset yaptığını, CHP ' nin ilkesiz tavrını ve Demirel ' in izinden giden bir politika izlemesini de eleştirdi.

ABD ' NİN KUYRUĞUNA TAKILDILAR

Mehmet Metiner, “Buradan Kılıçdaroğlu ' na sesleniyorum. Hani Türkiye Ortadoğu bataklığına sürüklenmemeliydi. Niye IŞİD söz konusu olduğunda ABD ' nin kuyruğuna takılan bir politika izlemesi gerektiğine inanıyor. Sırf IŞİD dolayısıyla olursa Cumhurbaşkanıyla görüşmeye gidebilirim diyor. Hani AK Parti Amerikancı bir siyasal projeydi de, Bay Kemal anti-emperyalist bir siyasetçiydi. Ne oldu da birdenbire IŞİD üzerinden ABD ' nin kuyruğuna takılmaya başladılar” diye konuştu.

Latif Şimşek, “Niye Kılıçdaroğlu ' nun tavrı değişti?” sorusunu Metiner ' e yöneltmesi üzerine Metiner şu ifadeleri kullandı:

“İlkesizlikten tavrı değişti. Yani CHP öyle ellere teslim edildi ki dün dündür, bugün bugündür diyen Demirel ' in izinden giden sağdan solu keşfetmeye çalışan bir parti oldu”

Işid Hakkında
IŞİD, aynı zamanda, Dünya'nın en zengin terör grupları arasında sayılmaktadır.Irak Savaşı'nın ilk yıllarında kurulan ve 2004 yılında El Kaide'ye bağlılığını ilan eden grup bir süre sonra Irak El-Kaidesi adını aldı. Grup genelde Sünnî topluluklar olmak üzere Mücahidîn Şûra Konseyi, el-Kaide, Jaysh el-Fatiheen, Jund el-Sahaba, Katbiyan Ansar el-Tevhid vel Sunnah, Jeish el-Taiifa el-Mansoura gibi farklı isyancı gruplardan oluşur ve onların desteğini...
devamı
Kemal Kılıçdaroğlu Hakkında
Kemal Kılıçdaroğlu, 1948 yılında Tunceli'nin Nazımiye İlçesi'nde dünyaya geldi.ilk ve ortaöğrenimini Erciş, Tunceli, Genç, Elazığ gibi Anadolu'nun çeşitli yerlerinde tamamladı.1971 yılında ise Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi'nden (Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi)mezun oldu. Lisans öğrenimini tamamladığı 1971 yılında, girdiği hesap uzman yardımcılığı sınavının ardından Maliye Bakanlığı'nda göreve başladı. Daha s...
devamı
13 Eylül 2014 Cumartesi günü yayınlandı