62. Hükümet'te görev dağılımı

Bakanlar Kurulu sonrası açıklama yapan Bülenr Arınç 62. Hükümet'te görev dağılımı hakkında bilgi verdi. Bakanlar Kurulu'ndaki yeni görevlendirmede TRT ve AA'nın Arınç'ın sorumluluğundan alınıp Yalçın Akdoğan'a verildiği öğrenildi.
Numan Kurtulmuş Bülent Arınç Yalçın Akdoğan Ali Babacan Ahmet Davutoğlu 


BAŞBAKAN DAVUTOĞLU'NA BAĞLI KURULUŞLAR:

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Arınç, Başbakan Davutoğlu'na bağlı kurum ve kuruluşların, MGK Genel Sekreterliği, MİT Müsteşarlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Türkiye Yatırım, Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanlığının olduğunu bildirdi.

BÜLENT ARINÇ'A BAĞLI KURULUŞLAR:

Hükümet Sözcüsü Arınç ' ın sorumlulukları: Hükümet Sözcülüğü, Danıştay ile ilişkiler, Terörle Mücadele Yüksek Kurulu Başkanlığı, Milli Güvenlik Kurulu kararlarının ve görüşlerinin değerlendirilmek üzere Bakanlar Kurulu'na sunulması, Bakanlar Kurulu'nda kabulü halinde bu tavsiye kararlarının uygulanmasının koordinasyonu ve izlenmesi, insan haklarıyla ilgili kurullar, insan haklarıyla ilgili konularda koordinasyon ve Kıbrıs ile ilgili koordinasyon işleri, Vakıflar Genel Müdürlüğü ve Türkiye İnsan Hakları Kurumu.

YALÇIN AKDOĞAN ' IN GÖREVLERİ:

Yalçın Akdoğan'ın sorumlu olduğu kuruluşlar: TBMM ile ilişkiler, kamu diplomasisiyle ilgili işlerin yürütülmesi, bağlı kurum ve kuruluşlar, Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü, TRT Genel Müdürlüğü, Anadolu Ajansı Genel Müdürlüğü, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'yla ilişkiler olduğunu bildirdi.

ALİ BABACAN ' IN SORUMLU OLDUĞU KURUMLAR:

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın sorumlu olduğu kurumlar: Ekonomik konularda genel koordinasyon, bağlı kurum ve kuruluşlar, Hazine Müsteşarlığı, merkez bankası, Ziraat Bankası, Halk Bankası, Kalkınma Bankası, İhracat Kredi Bankası, Vakıflar Bankası Genel Müdürlükleri, Sermaye Piyasası Kurulu Başkanlığı, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu.

NUMAN KURTULMUŞ ' A BAĞLI KURULUŞLAR:


Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'a bağlı kurum ve kuruluşlar: Medeniyetler İttifakı projesinin yürütülmesi, bağlı kurum ve kuruluşlar Atatürk, Kültür, Dil, Tarih ve Yüksek Kurumu, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı.
Ahmet Davutoğlu Hakkında
Ahmet Davutoğlu, 26 Şubat 1959'da Konya'da doğdu. Babasının adı Mehmet Duran, annesinin adı Memnune'dir. Öğretim Üyesi Prof. Dr.; Boğaziçi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Ekonomi Bölümlerinden mezun oldu. Boğaziçi Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümünde yüksek lisans, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümünde de doktorasını yaptı. Malezya International Islamic University'de çalışmaya başladı. Üniversiten...
devamı
2 Eylül 2014 Salı günü yayınlandı