Sanal Kardiyoloji Akademisi

Kardiyoloji alanında yaşanan gelişmeler sanal ortama taşınıyor. Hacettepe Üniversitesi'nin gerçekleştirdiği ve dünyada bir ilk olan Sanal Kardiyoloji Akademisi, hekimlerin kardiyoloji alanındaki bilgilerini sürekli olarak güncellemelerine imkan veriyor. Hacettepe Üniversitesi Kardiyoloji Bölümü Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof.Dr. Ali Oto, uygulama ile uluslararası kongre, toplantı ve sempozyumların da sanal alemde canlı olarak takip edilebileceğini söyledi.
Son Dizisi Hacettepe Uluslararası Hacettepe Üniversitesi 


Hacettepe Üniversitesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof.Dr. Ali Oto, sanal kardiyoloji akademisi hakkında İHA'ya açıklamalarda bulundu. Oto, sanal kardiyoloji akademisinin dünyada ilk kez Türkiye'de geliştirilen bir kavram olduğunu belirterek, akademinin amacının genel anlamda hekimlerin mezuniyetten sonraki bilgilerinin azalmasını engellemek olduğunu ifade etti. Oto, yıllarca bu kavramı basılı eserlerle, toplantılarla fiziksel olarak öğreti şeklinde gerçekleştirdiklerini ileterek, son yıllarda web tabanlı teknolojideki gelişimin yepyeni bir açılım sağladığını belirtti. Oto, ' Son yıllarda özellikle fiziksel olarak kongrelere gidebilmenin, toplantılara katılmanın güçlüklerindeki artış, böyle bir düşüncenin hakikaten yararlı olacağını bize gösteriyor. Bu yeni geliştirdiğimiz sanal kardiyoloji akademisinde bir kampüs kavramı var. Bu kampüste bir eğitim hastanesi bölümü var. Burada hekimler istedikleri konulara girerek kardiyoloji alanında eğitimler ve beceri geliştirici eğitimler alabilecekler. Örneğin bir kalp pilinin nasıl vücuda takılabileceğini izleyebilecekler. Diğer taraftan bir toplantı merkezi var. Burada da tamamen interaktif olarak çeşitli konularda güncel konularda ve temel konularda bilgilerini arttırabilecekler. Konuşmacılara, eğitmenlere sorular sorabilecekler ' dedi.

Hekimlerin akademiden kendi evlerinde yararlanmalarının işin en güzel tarafı olduğunu belirten Oto, doktorların istedikleri zaman kendi programlarını yapabileceklerini ifade etti. Programda ayrıca bir de sanal kütüphane olduğunu söyleyen Oto, doktorların kütüphaneden istedikleri kaynaklara ulaşabileceklerini bildirdi. Oto, zaman içerisinde kütüphaneyi zenginleştireceklerini duyurarak, ' Bir de bir dinlenme alanı var. Aynı zamanda bir öğrenme alanı bu. Tamamen duvarları komprime hap gibi bilgilerle süslü. Aynı zamanda öğrenme oyunları da olan bir alan. Burada da zaman zaman dinlenip vakit geçirecekler ' dedi.

' UZMANLAR KARDİYOLOJİ SOHBETLERİNDE TELEVİZYON PROGRAMINDAYMIŞ GİBİ TARTIŞABİLECEK '

Bütün bu etkinliklerin Türkiye Kalp ve Sağlık Vakfı tarafından hekimlerin hizmetine sunulduğunu belirten Oto, akademinin diğer bir önemli özelliğinin gerçekleştirilen büyük sempozyumlar olduğuna dikkat çekti. Oto, önemli kongrelerden, uluslararası toplantılardan canlı yayınlar yaptıklarını bildirerek, 3 hafta kadar önce Uluslararası Kardiyoloji ve Kalp Damar Cerrahi Kongresi'nden canlı yayın yapıldığını belirtti. Bir diğer önemli etkinlik olan kardiyoloji sohbetlerini tanıtan Oto, bu etkinlikte uzmanların kendi aralarında belli bir konuyu televizyon programında gibi tartışacaklarını belirtti. Oto, ' Nasıl bir güncel televizyon programında sorular alınıyor, dinleyiciler bir fikirlerini söyleyebiliyorlar. Burada da yine dinleyicilerle, hekimlerle etkileşim içerisinde tartışmalar sürecek. Gayet yararlı bir eğitim etkinliği olacak diye düşünüyoruz. Böylece hekimlerimiz kendi günlük uygulamalarında, pratiklerinde karşılaştıkları güçlükleri, zor olguları sunabilecekler. Uzmanlarla paylaşabilecekler, sorabilecekler. Bunlar tamamen hekimlere yönelik olan programlar. Program tümüyle kardiyologlar, kalp ve damar cerrahisi uzmanları ve bu alanların eğitimlerinde olan kişiler, iç hastalıkları uzmanları, aile hekimleri gibi genişçe bir gruba sesleniyor ' dedi.
' Hekimler bu hizmetten nasıl yararlanacak ' sorusuna ise Oto ' Türkiye Kalp ve Sağlık Vakfı tarafından amacı eğitim ve araştırmaları desteklemek olan kardiyoloji ve kardiyovasküler cerrahi alanında. Bu vakıf tarafından sağlanan bir hizmet. Ücretsiz olarak www.ekardiyo.com adresine girerek, ücretsiz olarak kaydolarak bu etkinliklerden yararlanabilirler. Ayrıca facebook, twitter gibi sosyal paylaşım sitelerinden de bu etkinliklere ulaşma olanağı var ' yanıtını verdi.
Son Dizisi Hakkında
Ertesi gün yedi yaşına basacak olan oğulları Ömer'i, Aylin'in anne ve babasına emanet eden genç çift, baş başa geçirecekleri romantik gecenin heyecanıyla eve gelir. Zamansız gelen bir misafir, bu romantik kaçamağı bölecektir… Selim'in en yakın arkadaşı Halil, gecenin geç saatlerinde Aylin ve Selim'in evinin kapısında belirir… Çocuk yaşta ailesini kaybeden Selim, en yakın arkadaşı Halil'le beraber büyümüştür. Selim ve Aylin'in ailesinin bir parças...
devamı
11 Nisan 2012 Çarşamba günü yayınlandı