Lenf Kanseri Dilek Özçelik'e Yunanistan'dan İlaç

Lenf kanseri olduğu için ilaçlarını bulmakta zorluk çeken Edirne ' ye gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayrak ' tan yardım isteyen ve tedavisi için Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırılan Üniversite öğrencisi Dilek Özçelik ' e Yunanistan ' dan ilaç getirildi. Edirne Milletvekili Recep Gürkan, lenf kanseri tedavisi gören üniversite öğrencisi Dilek Özçelik ' in(23), Türkiye ' de bulamadığını söylediği ilaçları Yunanistan ' a buldu. Gürkan ' ın danışmanı Ediz Ün ve CHP Edirne Merkez İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Olkan Bayır, Yunanistan ' dan alarak Türkiye ' ye getirdiği ilaçları Trakya Üniversitesi Edirne Tıp Fakültesi Hastanesi ' ne götürerek Dilek Özçelik ' e teslim etti.
Tıp Fakültesi Trakya Milletvekili Recep Gürkan Sağlık Bakanı 


CHP Edirne Merkez İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Olkan Bayır, “Sağlık Bakanımız Dilek ' e ilaçların temin edileceğini söylemiş ancak zaman belirtmemiş. Vekilimizde hemen danışmanını Yunanistan ' a göndererek temin etti. Şuanda hastamızın yanına giderek ilaçların vereceğiz. Batmış bir Yunanistan ' da bile ilaçlar bulunabiliyor. Ancak Türkiye ' de temin edilemiyor, provizyon verilemiyor. İlaçlar pahalı değil, sıkıntı bulunamaması. İlaçlar çok uygun bu kadar ilacı biz 15 Euro ' ya aldık. Türkiye bir ilacın parası 100 lira, diğerininki de 34 liradır” dedi.

DİLEK BİR YIL TEDAVİ GÖRECEK

Hastanede tedavisi süren Özçelik, “ Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu beni hastanede ziyaret etti ve geçmiş olsun dileklerini iletti. İlaçlar konusunda kendileri söz verdi. Umarım söylediği olur. Hastaneye yattım tedavim başlayacak inşallah. Umarım tedavim bitene kadarda ilaç konusunda tedirginlik yaşamam. Herkes söylediği sözlerin arkasında durur. Benim 1 senelik bir tedavi sürecim var” dedi.

17 Nisan 2013 Çarşamba günü yayınlandı