Kış Aylarında Kilo Almamak İçin Ne Yapmalı?

Şırnak Devlet Hastanesi'nde görev yapan Beslenme ve Diyet Uzmanı Sevim Uslu, kış ayında kilo almamak için özellikle A ve C vitaminlerinin kullanılmasını önerdi.
Kilo Kontrolü Diyetisyen Devlet Hastanesi Sağlıklı Kilo Verme 


Diyetisyen Sevim Uslu, kış mevsiminin yaklaştığı bu günlerde beslenmenin önem kazandığını belirterek, A ve C vitamini gibi antioksidan vitaminlere önem verilmesi gerektiğini söyledi. Hastalıklardan korunmak,kilo artışı gibi problemlerin önüne geçmek için beslenmeye çok dikkat edilmesi uyarısında bulunan Uslu; ' Bu dönemde vitaminler önemli bir yere sahip.Özellikle de vücudun bağışıklığını arttırılması için C ve A vitamini gibi antioksidan vitaminler çok önemlidir.Havuç, ıspanak, brokoli, turunçgiller gibi besinlerde bol bol A ve C vitamini bulunmakta.Günlük besin tüketimimizde bu besinleri almak bizi enfeksiyonlardan korur” dedi.

C vitamininin fazla bekletilmesi durumunda kaybolabileceğini ifade eden Diyetisyen Uslu, bu vitaminin çok hassas olduğunu söyledi. Dr. Uslu, “Günlük sıvı alımının arttırılması ve enfeksiyonlardan korunmak için C vitamini alımına dikkat çekti. Fakat bu meyvelerin sularının sıkıldığında hemen içilmesi gerekir, çünkü C vitamini çok hassas bir vitamindir ve hemen kaybolmaya meyillidir ' diye konuştu.

' GÜNEŞTEN DAHA AZ FAYDALANDIĞINIZDA D VİTAMİNİ BULUNDURUN '

Kış ayında güneşten çok az faydalanıldığında D vitamini öneren Uslu, bu vitaminin en önemli kaynağının balık olduğunu söyledi. Uslu, “Kış mevsiminde güneşten daha az faydalandığımız için D vitaminini daha az alırız. D vitaminini besinlerde çok fazla bulamayız. En önemli kaynaklarından biri balıktır.Balık aynı zamanda iyot, selenyum ve omega 3 içerdiği için kış mevsiminde imkanlar dahilinde haftada 2 veya 3 defa tüketilmeli. E vitamini A vitamininin oksit olmasını engeller ve aynı zamanda bizi hastalıklardan korur. E vitamini yeşil yapraklılar, fındık, ceviz gibi yağlı tohumlarda bulunur. Bu vitaminleri ana ve ara öğünlerimize dengeli bir şekilde dağıtarak hastalıklardan korunabilir ve kış mevsimini daha keyifli bir şekilde geçirebiliriz ' ifadelerini kullandı.

Uslu,kış mevsiminde daha az aktivite yapıldığı için kiloartışının obeziteye neden olacağını söyledi. Basit karbonhidratlardan kaçınılması gerektiğini de ifade eden Uslu, kış geldi diye karbonhidrat ya da yağları arttırmamalıyız ' diye konuştu.

21 Kasım 2013 Perşembe günü yayınlandı