İlk Kapalı Fıtık Ameliyatı Yapıldı

Kırkağaç Devlet Hastanesinde çevre ilçelere örnek olacak bir ilk daha yaşandı.Yaklaşık 4 ay önce yapılan ilk kapalı apandisit ameliyatının ardından şimdi de ilk kapalı kasık fıtığı ameliyatı gerçekleştirildi.
Fıtık Ameliyatı Devlet Hastanesi Allah Ameliyat 


Sadece büyük merkezlerdeki hastaneler tarafından yapılabilen ve çevre ilçelerde henüz gerçekleştirilemeyen bu ameliyatın, Kırkağaç ' ta yapılması Kırkağaç Devlet Hastanesine büyük bir değer kattı.

2 ay önce Kırkağaç Devlet Hastanesine atanan Genel Cerrah Uzmanı Yusuf Kılıç, tarihi bir olaya imza atarak, henüz Akhisar ve Soma'da dahi yapılamayan ilk kapalı fıtık ameliyatını gerçekleştirdi ve önemli bir başarıya imza attı.

Kılıç'ın atanmasıyla birlikte yapılan kapalı kasık fıtığı ameliyatı yöntemi, Kırkağaç Devlet Hastanesinde ilk kez uygulandı.Fıtık şikayeti ile Kırkağaç Devlet Hastanesine gelen 60 yaşında ki Adnan Işık ise yapılan kapalı fıtık ameliyatıyla sağlığına tekrar kavuşmanın mutluluğunu yaşadı.

Genel Cerrah Uzmanı Yusuf Kılıç ' Kırkağaç Devlet Hastanesinde göreve başladığım 2 ay oldu. Fıtık şikayetiyle hastanemize gelen 60 yaşında ki hastamızı sol kasık fıtığı nedeniyle ameliyat ettik.

Bu ameliyatın avantajları hastanın kesik izinin daha az olması, ameliyattan sonra ağrısının daha az olması ve hastaneden taburcu olma süresinin daha kısa olmasıdır.
Bu ameliyatın iki yöntemi vardır. Karnın içinden ve karnın dışından.

Biz kliniğimizde her iki yöntemi de kullanmaktayız. Bu hastanın iki taraflı fıtık büyüklüğüne göre değişmektedir ' dedi.Yapılan kapalı ameliyatla tekrar sağlığına kavuşan hasta Adnan Işık ise ' Buraya gelirken ağrılarım, sızılarım vardı. Burada kapalı kasık fıtığı ameliyatı oldum. Doktorum kapalı ameliyat yapmak istedi. Allah razı olsun. Sağolsun sağlığıma kavuştum ve yarın taburcu oluyorum ' diye konuştu.

Geldiği günden beri yaptığı başarılı çalışmalarla Kırkağaç Devlet Hastanesinin gelişmesine büyük katkı sağlayan Başhekim Ali Münger ' Yusuf Bey önemli bir başarıya imza attı. Akhisar ve Soma'da dahi henüz gerçekleştirilmeyen kapalı ameliyatı, hastanemize atanır atanmaz yaparak kalitesini gösterdi.Bundan sonra da bu tür ameliyatlara devam edecek. Allah'ın izniyle hastanemizi daha güzel yerlere getireceğiz ' diye konuştu.
8 Ağustos 2014 Cuma günü yayınlandı