Grevdeki Sağlık Çalışanlarından

Gaziantep ' te hasta yakınının saldırısı sonucu hayatını kaybeden Dr. Ersin Arslan ' ın ölümünün birinci yılında greve giden sağlık çalışanları, yürüyüş düzenliyor.
Tıp Fakültesi İl Sağlık Müdürlüğü Türk Tabipler Birliği Özdemir Aktan İstanbul Üniversitesi 


Sağlık çalışanları, Gaziantep'te bir hasta yakını tarafından öldürülen Ersin Arslan'ın ölüm yıldönümünde ' Şiddet Sona Ersin ' sloganıyla greve gitti. İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi önünde toplanan binlerce sağlık çalışanı, şiddeti protesto etti. Son bir yıl içerisinde sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin arttığını belirten Türk Tabipler Birliği (TTB) Prof. Dr. Özdemir Aktan, “Ersin Arslan ' ı unutmayacağız, unutturmayacağız ama sağlıkta şiddeti de unutmayacağız, unutturmayacağız. Son bir yıl içerisinde sağlıkta şiddet artarak devam etti. Günlük hayatımızda neredeyse olağanlaşmaya başladı. Bu, sağlık sistemimizi kökünden etkiliyor, kökünden bozuyor. Bu sağlık sistemi hekim-hasta ilişkisini bozdu” dedi.

Eylem yapan sağlık çalışanları, ellerinde döviz ve pankartlarla İl Sağlık Müdürlüğü ' ne doğru yürüyüşe geçti. Millet Caddesi üzerinden yürüyen grup, sık sık alkış ve sloganlar eşliğinde şiddeti protesto etti.
17 Nisan 2013 Çarşamba günü yayınlandı