Gıda Mühendisleri, Vatandaşlara GDO’lu Ürünleri Anlattı

Gıda Mühendisleri Taksim ' de uygulamalı gıda denetimi eylemi yaptı. Personel yetersizliği nedeniyle denetimlerin doğru yapılamadığını savunan Gıda Mühendisleri, vatandaşlara GDO ' lu ürünleri anlattı.
Taksim Tarım Taksim Meydanı Galatasaray Hayvancılık 


Gıda Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi üyeleri, Galatasaray ' da toplandı. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı bünyesinde yer alan personel sayısının azlığı nedeniyle gıda denetimlerinin yapılamadığından savunan eylemciler, bu alanda mühendislerin işe alınması gerektiğini savundu.

“Denetimsiz gıda büyük bir risktir”, “Gıda terörünü gıda mühendisleri çözer” şeklinde slogan atan eylemciler, Taksim Meydanı ' na yürüdü.Taksim ' de grup adına açıklama yapan Gıda Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi Yönetim Kurul Üyesi İhsan Tahta, “Meslektaşlarımız aynı görevi yapan meslek gruplarına göre çok daha yüksek puan almalarına rağmen bu görevde yeteri sayılara ulaşamamaktadır. Gıda denetimlerinde görev alacak personel sayıca yetersiz olduğu için gıda tarım ve hayvancılık bakanlığı altyapısı etkin denetim sağlayacak şekilde geliştirilememektedir. Yapılan denetimler eksik şekilde yapılmaktadır. Ülkemizdeki işletmelerin yarısı yılda bir kez bile denetlenememektedir” dedi.

Gıda mühendisler Taksim ' de kurdukları stantta vatandaşlara GDO ' lu ürünleri de anlattı.
14 Nisan 2013 Pazar günü yayınlandı