Gazzeli 25 Hasta Ankara'da Tedavi Ediliyor

İsrail saldırıları sonucu Gazze ' de yaralanan Filistinlilerden durumu ağır olan 18 kişi ve beraberindeki refakatçiler Türkiye ' ye getirildi.Filistin ' de İsrail ' in saldırıları sonucu yaralanan 18 Gazzeli ve beraberindeki 15 refakatçi, akşam saatlerinde Türk Hava Kuvvetleri ' ne ait 40 sedye kapasiteli C-130 Herkül tipi uçakla Esenboğa Havalimanı ' na getirildi.
Sağlık Bakanlığı Yenimahalle Devlet Hastanesi Başbakan Yardımcısı Esenboğa Havalimanı Türk Hava Kuvvetleri 


Tedavi edilmek üzere Ankara ' ya getirilen Gazzeli yaralı ve beraberindeki refakatçileri havalimanında Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ile Başbakanlık AFAD yetkilileri karşıladı. Yaralılar, ambulanslarla Yenimahalle Devlet Hastanesi ' ne kaldırıldı. Hasta refakatçilerinin ise Toprak Mahsülleri Ofisi (TMO) Misafihanesi ' nde konaklayacağı belirtildi. Öte yandan Gazzelilerin iletişim için 12 tercüman görevlendirildiği kaydedildi.

1 yaralının ağır olduğu öğrenilirken yaralılar arasında 5 çocuk ile 1 hamile olduğu belirtildi. Yaralılar Sağlık Bakanlığı ' na ait 25 ambulans ile hastanelere sevk edildi.

Öte yandan Türkiye ' ye getirilen yaralı Gazzeli sayısı 25 ' e ulaştı.
14 Ağustos 2014 Perşembe günü yayınlandı