Çocuklarda Süt Dişleri Korunmalı

Diş Hekimi Semih Ekici, çocuklarda süt dişlerinin önemine değinerek bu dişlerin sonuna kadar korunması gerektiğini söyledi.Son dönemlerde çocukların süt dişleri ile ilgili konularda büyük sıkıntılar yaşandığını, anne ve babaların süt dişleri konusunda bazı yanlış uygulamalar yaptığını belirten Diş Hekimi Semih Ekici, “Süt dişleri 12 yaşa kadar ağzımızda kalması gereken dişler olup, bu süt dişlerinin tedavi edilmemesi sonucu 7 yaşta çıkan daimi dişlerimizin de kaybıyla sonuçlanan bir takım ağız sıkıntıları söz konusu oluyor. Süt dişi acıları çocuklara büyük acılan verebilir ancak anne ve babaların en büyük ihmali bu dişlerin süt dişi olduğunu düşünerek alttan yenilerinin geleceğini söylemeleridir. Ancak 7 yaş grubu döneminde arka grup dediğimiz daimi azılar çıktığı için bunun farkına varılamıyor.
Son Dizisi Diş Hekimi 


Süt dişleri ile birlikte buradaki dişleri de kaybediyoruz. Kaybettiğimiz zaman da düzgün sıralanmış daimi diş dizeleri bozulduğu için daha çok çapraşıklı ortodontik bozukluğu olan bir nesil yetişiyor. Ortodontik tedaviler de pahalı olduğu için bir çok kişi tarafından yaptırılamıyor” dedi.
Çocuklarda süt dişleri acısının yaşandığı dönemde veya süt dişleri ile ilgili herhangi bir sıkıntıda mutlaka diş hekimine başvurulması gerektiğini belirten Ekici, “Anne ve babalar süt dişleri ile ilgili sıkıntılarda diş doktoruna götürülerek kontrol ettirilmelidir. Gerekirse röntgen çekilip alttan gelen dişlerin kontrolünün yapılması süt dişlerinde çürükler varsa bunun dolgu olması kaplama yapılması ya da sinir tedavisinin yapılarak ağızda zamanı gelene kadar dişlerin tutulmasında fayda var. Sonuçta bu dişlerle yemek yiyerek büyüyecek. Bu dişlerle gülüp eğlenecek,bu dişler sayesinde sağlıklarına kavuşacak” diye konuştu.
Son Dizisi Hakkında
Ertesi gün yedi yaşına basacak olan oğulları Ömer'i, Aylin'in anne ve babasına emanet eden genç çift, baş başa geçirecekleri romantik gecenin heyecanıyla eve gelir. Zamansız gelen bir misafir, bu romantik kaçamağı bölecektir… Selim'in en yakın arkadaşı Halil, gecenin geç saatlerinde Aylin ve Selim'in evinin kapısında belirir… Çocuk yaşta ailesini kaybeden Selim, en yakın arkadaşı Halil'le beraber büyümüştür. Selim ve Aylin'in ailesinin bir parças...
devamı
21 Ocak 2013 Pazartesi günü yayınlandı